Zaterdagavond staat er een heuse topwedstrijd op het programma. In de Goffert ontvangt NEC het PSV van Ruud van Nistelrooij. Voor NEC staan nog altijd de play-offs voor Europees voetbal op het spel, voor PSV lijkt haar ambitie ver uitzicht: het kampioenschap lijkt richting Feyenoord te gaan.

Vorm

PSV zit niet in de allerbeste vorm op dit moment en staat dan ook op de derde plek. Hoewel de resultaten van de afgelopen maand best prima te noemen zijn, is het gat met Feyenoord opgelopen tot 8 punten. De Eindhovenaren wonnen van RKC (0-1) en Cambuur (5-2), maar speelden gelijk tegen Vitesse (1-1).

PSV zit in onrustig vaarwater. De trainer gaf op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van komende zaterdag het volgende aan: ‘’Als dit het jaar is dat het moest gebeuren (kampioen worden, red.), dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter.” Daarmee verwijst de oefenmeester naar de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke naar respectievelijk Liverpool en Chelsea. Het wegvallen van deze spelers heeft een grote invloed op de plek waar PSV nu staat.

Mario Been

Voor de laatste overwinning op de Eindhovenaren moeten we terug naar seizoen 2008/09, onder Mario Been werd er toen thuis gewonnen met 1-0. Peter Wisgerhof kopte NEC in de 12e minuut op voorsprong. Het laatste resultaat dat NEC behaalde thuis tegen PSV was in seizoen 2012/13 onder Alex Pastoor. Op 15 december 2012 werd er gelijkgespeeld met 1-1: Victor Pálsson maakte het doelpunt in de slotfase. De laatste tien edities (thuis- en uit) gingen allemaal verloren.

Afwezigen

Er zullen bij PSV enkele spelers niet inzetbaar zijn tegen NEC. Keeper Walter Benítez, Jarrad Branthwaite en ook Armando Obispo zijn niet inzetbaar. Daartegenover staat de terugkeer van Joey Veerman: Veerman had vorige week last van de kip kerrie in Hotel Woudschoten. Ibrahim Sangaré is nog een vraagteken voor de Eindhovenaren.

Thijs Slegers

Afgelopen maandag overleed PSV-perschef Thijs Slegers aan de gevolgen van leukemie. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte worden gehouden en PSV zal met rouwbanden spelen. De supportersvereniging van NEC heeft een oproep gedaan om in de 12e minuut massaal te applaudisseren.

Foto: Orange Pictures