NEC heeft het landskampioen Ajax zondagmiddag in De Goffert niet lastig kunnen maken. Na 90 minuten stond er een geflatteerde maar allerminst onverdiende 0-3 op het scorebord. Lichtpuntjes waren de rentree van zowel John Goossens als Género Zeefuik in de basiself van de thuisploeg. Ook keeper Jasper Cillessen was weer eens in Nijmegen te bewonderen. De Ajax-doelman verving in de tweede helft Kenneth Vermeer.
Na de beschamende vertoning van acht dagen eerder, thuis tegen Roda JC, gooide NEC-trainer Alex Pastoor de basisopstelling van zijn ploeg voor de wedstrijd tegen Ajax flink overhoop. Spits Género Zeefuik en John Goossens keerden terug van blessures en ook voor middenvelder Abdisalam Ibrahim was een basisplaats. Dit ging ten koste van Leroy George, Kristian Vadocz en jongeling Cayfano Latupeirissa, die zelfs op de tribune moest plaatsnemen.
John Goossens beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet en nam zijn ploeg bij de hand in een sterk begin van de wedstrijd van de thuisploeg. De Heemstedenaar bracht al na acht minuten met een prachtige voorzet Nick van der Velden in stelling. Deze nam echter iets te veel tijd bij zijn aanname waardoor Ajax-doelman Kenneth Vermeer na het slappe schot de bal eenvoudig kon oprapen.

Na 23 minuten was de wedstrijd echter alweer voorbij voor Goossens. Hij verstapte zich ogenschijnlijk en moest zich laten vervangen door Leroy George. Niet toevallig was NEC daarna het lichte overwicht kwijt en kwam Ajax beter in de wedstrijd. Het duurde echter tot na de rust eerdat de Amsterdammers scoorden. Een rush van Ajax-back Vurnon Anita leidde tot een voorzet van de verdediger die door Rens van Eijden ongelukkig werd getoucheerd. Miralem Sulejmani bedankte voor het cadeautje en tikte de bal in het lege doel: 0-1.
Voor NEC leek het daarna wel gedaan. Het onstuimige jagen en druk zetten op de Amsterdamse helft van de eerste 45 minuten, ebde volledig weg. Ajax speelde de ruimtes die op het veld vielen efficiënt uit en liep in het laatste kwartier verder weg van de thuisploeg. In de 78e minuut tikte Sulejmani zijn tweede doelpunt binnen na een corner van Theo Janssen en vijf minuten later scoorde Ajax-debutant Davy Klaassen ook nog de 0-3 waardoor er een geflatteerde uitslag op het bord kwam.

De NEC-fans werden in de eenzijdige tweede helft alleen verblijd met de rentree van Jasper Cillessen, die in augustus naar Ajax vertrok. Vlak voor de tweede Ajax-goal verving de jonge Groeksbekenaar Kenneth Vermeer die bij een ongelukkige botsing geblesseerd raakte aan zijn knie. Hij kon rekenen op een warm welkom van de uitverkochte Goffert en hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden. Daartoe was NEC eigenlijk de hele wedstrijd onmachtig.