NEC heeft ook in de derde ontmoeting met Feyenoord een nederlaag geleden. In de eigen Goffert werd het 0-3 in het voordeel van de Rotterdammers. Boëtius bracht de ploeg van Koeman al na elf minuten op voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde clubtopscorer Pelle de marge. Hoewel NEC het wel probeerde, lukte het alleen aan de kant van Feyenoord. In de 82e minuut tekende Boëtius met een hard schot aan voor zijn tweede van de middag en de winst voor Feyenoord.
In Nijmegen startte NEC met dezelfde elf spelers die in Tilburg tegen Willem II wisten te winnen. Dit betekende dus opnieuw Bovenberg op rechtsback en George vanaf de linkerflank. Tegen de Tilburgers kwam NEC al vroeg op een 1-0 achterstand, maar wist deze voor rust nog om te buigen in een 1-3 voorsprong. Na een misser van Babos kwamen de Tricolores in de tweede helft nog terug tot 2-3, maar daar bleef het ook bij. Feyenoord won vorige week met 2-1 thuis tegen koploper PSV. Het kwam op achterstand na een fout van Clasie, maar via Schaken en Pelle hield de ploeg de punten in Rotterdam.
De start van NEC was hoopvol. De ploeg zette direct druk en werd enkele keren dreigend. Tot grote kansen leidde dit nog niet. In de eerste tien minuten kwam Feyenoord er nog niet aan te pas, totdat Boëtius vrij kwam voor het doel. Dit betekende de eerste echte kans voor de Rotterdammers en die zat er ook direct in, want de jonge flankspeler schoof de bal rustig achter Babos: 0-1. Net als een week eerder tegen Willem II kwam NEC opnieuw op een vroege achterstand te staan.
Kansen op de gelijkmaker waren er wel degelijk voor de Nijmegenaren. Daan Bovenberg kopte twee maal dreigend richting doel, waarvan één bal op de paal belandde en Feyenoord dus goed weg kwam. Ryan Koolwijk won even later een duel van Janmaat en kon de bal in alle vrijheid voorgeven op Erik Falkenburg, maar de middenvelder kreeg de bal over de goal geschoten. NEC had deze kansen moeten grijpen, want vlak voor rust werd Feyenoord weer gevaarlijk via de rechterflank. Ruben Schaken gaf de bal voor op Pelle, die boven iedereen uit stak en zo de marge vergrootte tot 0-2. Met deze stand ging men rusten.
Leroy George bleef na de rust achter in de kleedkamer en moest zijn plaats afstaan aan Sören Rieks. Tien minuten later moest ook Melvin Platje het veld verlaten, hij werd vervangen door Ruud Boymans. Na een goede voorzet van Van der Velden kopte Falkenburg net naast. NEC liet zich wat meer zien en probeerde meer naar voren te voetballen. Toch werd Feyenoord al snel weer dreigend. Even nadat Clasie een mislukte corner trapte, schoot hij knap op doel en ging de bal via de paal naast. Aan de andere kant probeerde Boymans het mooi te doen met een omhaal op goal, maar echt gevaarlijk werd NEC er niet van, want de bal belandde ver naast het doel.
Een kwartier voor tijd wist Van der Velden met een fraaie solo langs de Rotterdamse defensie te komen, maar zijn schot was makkelijk houdbaar voor Feyenoord-goalie Mulder. Zo probeerde NEC het wel, maar lukte het bij lange na nog niet. Ook van een slap schot van Rieks werd Mulder niet bang. Waar het bij NEC eigenlijk al de hele middag mislukte, ging het bij Feyenoord een stuk makkelijk. Boëtius legde buiten de zestien aan voor een schot, dat hard in de linkerhoek belandde. Hierdoor waren de kansen van NEC in één klap verdwenen en tekende Boëtius aan voor zijn tweede van de middag: 0-3. Met deze stand eindigde de wedstrijd in 0-3 en blijft NEC op een zevende plaats staan. Het gat met FC Utrecht blijft dus ook zes punten.
Volgende week gaat NEC in Almelo op bezoek bij Heracles. Het duel staat gepland op zaterdag en begint om 19:45 uur.
Wedstrijdverloop
11’ 0-1: Boëtius.
42’ 0-2: Pelle.
83’ 0-3: Boëtius.
Opstellingen
NEC: Babos; Bovenberg (70’ Stutter), Van Eijden, Breuer, Amieux; Pálsson, Falkenburg, Koolwijk; Van der Velden, Platje (57’ Boymans), George (46’ Rieks).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Nelom; Clasie, Vilhena, Immers; Schaken (82’ Verhoek), Pellè en Boëtius.