NEC kampt met financiële zorgen. De Nijmegenaren hebben een exploitatietekort van 1,5 miljoen euro en dreigen per 1 november te verhuizen naar categorie 1 van het licentiesysteem. De kersverse periodekampioen van de Jupiler League wordt in dat geval onder curatele gesteld bij de KNVB, meldt De Gelderlander donderdag.

NEC heeft deze zomer voor miljoenen euro’s bezuinigd, maar de uitgaven overstijgen de inkomsten in De Goffert nog altijd. De transferinkomsten zijn niet gehaald, de inkomsten uit televisiegelden zijn door de degradatie fors verminderd, de sponsorinkomsten lopen achteruit en de verkoop van seizoenkaarten is ietwat gedaald ten opzichte van het vorige seizoen. Daarbij is de salarishouding van de Nijmeegse club nog altijd te gortig. Doordat de financiën de spuitgaten uit lopen, kan de KNVB ingrijpen en NEC onder verscherpt toezicht stellen.

Algemeen-directeur Bart van Ingen antwoordt via Twitter als volgt op het nieuws: “We zullen de aankomende tijd uitvoerig uitleg geven over de financiën. We hebben al meerdere malen aangegeven dat het een financieel lastig jaar zouden worden, maar het seizoen is nog lang niet voorbij. We dienen als eerst de begroting in te dienen bij de KNVB.”