Jord Roos vertrekt na dit seizoen bij de jeugdacademie van NEC. De trainer van NEC Onder-17 vertrekt naar FC Twente/Heracles Almelo, waar Iddo Roscher en Dominique Scholten de leiding hebben. Voor Roos komt er een einde aan een periode van elf jaar bij NEC.

“Eigenlijk ben ik als ‘kind’ al bij de club begonnen. Bij de Voetbalacademie NEC heb ik eigenlijk overal wel mee mogen kijken”, vertelt Roos op de website van Twente/Heracles. Hij krijgt een team uit de bovenbouw onder zijn hoede. “De bovenbouw ligt me erg goed. Ik kan structuur en duidelijkheid bieden in de laatste stappen naar het profvoetbal. Mooi aan spelers in die leeftijdscategorie is dat ze kaders nodig hebben, maar tegelijkertijd branden van ambitie enthousiasme.”

“De basis hebben de spelers dan al onder de knie. Ik houd ervan ze details mee te geven voor ze aan het grote werk mogen beginnen. Ik kan me erg goed vinden in de mindset van de FC Twente/Heracles Academie. De plannen zijn ambitieus, daar wil ik graag aan meewerken. Het lijkt me mooi om twee grote clubs, in een trotse regio, te mogen vertegenwoordigen.”

Roscher en Scholten werkten tot begin 2020 nog samen bij NEC, maar stapten vervolgens over naar Twente/Heracles. Roscher reageert op de komst van Roos: “In een trainersstaf is hetzelfde belangrijk als in een voetbalteam, er zijn verschillende karakters en kwaliteiten. Die karakters en kwaliteiten maken het samen tot een sterk team. Jord zijn eigenschappen zullen toevoeging geven aan de trainersstaf. Daarnaast sluiten zijn instelling en de manier van werken naadloos aan bij de visie en kernwaarden van de Academie.”

Foto: Rob Koppers