NEC heeft de Gelderse derby in het eigen Goffertstadion met 2-1 gewonnen. Waar Vitesse in Arnhem nog met 1-0 de baas was over NEC, had in het Nijmegen lange tijd niks in te brengen tegen het goed opgestelde NEC. 

De wedstrijd tegen was vanaf het begin van het seizoen dé wedstrijd om naar uit te kijken. Toch waren er in aanloop naar de wedstrijd vooral negatieve gebeurtenissen geweest. NEC had in de laatste acht wedstrijden maar één wedstrijd gewonnen, topscorer Christian Santos was geschorst en de laatste training van NEC werd met onvrede bekeken door het verbieden van vuurwerk.

Daar was op het veld niet zo veel van te merken. NEC nam in de eerste helft de leiding en dat betaalde zich uit in grote kansen voor Navarone Foor, Wojciech Golla en Anthony Limbombe. Aan de andere kant stond Brad Jones goed te keepen en was Dario Dumic onverslaanbaar in de lucht. Toen sommige supporters besloten alvast koffie te halen, opende NEC dan toch nog de score. Een lange bal van Gregor Breinburg kwam aan bij Limbombe, die na het uitglijden van Maikel van der Werff alleen op Eloy Room afkon en de bal langs de Nijmeegse doelman schoof. 

Na rust nam NEC definitief het heft in eigen handen en had het voldoende kansen om op 2-0 te komen. Toch kwam het lange tijd in de afronding te kort. Tien minuten voor het einde was daar dan toch de tweede treffer. Een corner van Limbombe kwam via-via bij Dumic terecht, en de Bosnische centrale verdediger schoot met links zijn eerste doelpunt namens NEC binnen. 

Toch kon NEC daar niet lang van genieten. Twee minuten later krulde Lewis Baker een vrije trap prachtig buiten bereik van Jones in de verre hoek. Vitesse kwam niet meer dichterbij en ziet NEC nu langszij komen op de ranglijst, met evenveel punten. NEC staat voorlopig achtste nu. 

Scoreverloop:

45′ Anthony Limbombe (Gregor Breinburg)
81′ Dario Dumic (afvallende bal)
83′ Lewis Baker (vrije trap)

Kaarten:
Woudenberg (NEC), Van der Werff (Vitesse)
 
Opstelling NEC: Brad Jones; Todd Kane, Dario Dumic, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg; Gregor Breinburg, Navarone Foor, Janio Bikel; Marcel Appiah (90′ Mikael Dyrestam), Mihai Roman (75′ Jay-Roy Grot), Anthony Limbombe. 

Opstelling Vitesse: Eloy Room; Kevin Diks, Guram Kashia, Maikel van der Werff, Arnold Kruiswijk (13′ Kosuke Ota); Marvelous Nakamba, Sheran Yeini (73′ Valeri Qazaishvili), Lewis Baker; Nathan de Souza (66′ Denis Oliynyk), Dominic Solanke, Milot Rashica.