De laatste keer dat NEC in het populaire voetbalspel FIFA verscheen was alweer heel wat edities geleden. FIFA 17 was de laatste game met NEC erin. Omdat FIFA de Keuken Kampioen Divisie niet in het spel heeft, kwam NEC er ook niet in voor. Na de promotie naar de Eredivisie is het weer mogelijk om met NEC te spelen.

Zoals altijd krijgen de spelers een beoordeling. Die score zit tussen de 1 en 99 algemene punten. De speler wordt bijvoorbeeld beoordeelt op zijn dribbel, schot, pass en verdedigende kwaliteiten. Al die punten samen vormen een algemeen, in het Engels wordt dat rating genoemd. De ratings worden in een categorie van goud/zilver/brons geplaatst. Alle spelers tussen 1-64 zijn brons, iedereen tussen 65-74 is zilver en een rating tussen 75-99 is goud. Lionel Messi dit jaar het hoogste algemeen met 93. Tadic is de beste eredivisie speler met een algemeen van 84.

NEC

In FIFA 17 hadden Dario Dumic en Joris Delle de hoogste rating. Beide scoorden een rating van 70. De minste speler van NEC was, wie kent hem nog, Segun Owobowale. Hij kreeg een rating van 61. Dit jaar liggen de ratings van de beste speler hoger. Lasse Schöne en reserve-doelman Danny Vukovic hebben beide een rating van 74. Daarna volgt Mikkel Duelund met een rating van 69. De beste Nederlandse speler is Souffian El Karouani.

Lasse Schöne is met 37 pace wel heel traag, maar compenseert dat met zijn goede dribbel, schot en pass.

Ondanks dat de linksback uitkomt voor het Marokkaanse elftal, speelt hij op FIFA nog onder de Nederlandse vlag. El Karouani krijgt een rating van 68. Publiekslieveling Ali Akman krijgt een rating van 63 en Édgar Barreto heeft een algemeen van 66. Dit jaar zijn er geen gouden spelers voor NEC. De laatste keer dat NEC een gouden speler had was in FIFA 12. Wie? Lasse Schöne.

Career Mode

Het is ook weer mogelijk om het stokje van Rogier Meijer over te nemen. Jij kan NEC bij de hand nemen en er proberen om bijvoorbeeld de Champions League te winnen. In het eerste seizoen krijg je een transferbudget van liefst 4.8 miljoen. Zo kan je wel aan wat versterkingen komen. Naast de Eredivisie kan je ook strijden voor de KNVB Beker of zoals het in FIFA heet: ‘De Oranje Beker’.

FIFA 22 is vanaf 26 september verkrijgbaar.