Afgelopen week was er goed nieuws voor NEC. De club werd door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 3. Hiermee behoort NEC tot de groep van kerngezonde clubs in Nederland. Opmerkelijk is dat de club uit Nijmegen een aantal maanden geleden nog werd ingedeeld in categorie 1 en toen onder toezicht stond van de KNVB. Algemeen directeur Jacco Swart blijft bescheiden over het nieuws.

“We zijn er trots op dat we in categorie 3 zitten, maar er is geen reden voor borstklopperij, daar doen we niet aan”, aldus algemeen directeur Jacco Swart. “We blijven bescheiden omdat deze beloning mooier doet vermoeden dan de werkelijkheid is. Door de verkoop van aandelen en de positieve transferbalans zijn we in deze positieve situatie terecht gekomen”, aldus Swart tegenover Voetbal International.

"We blijven bescheiden omdat deze beloning mooier doet vermoeden dan de werkelijkheid is. Door de verkoop van aandelen en de positieve transferbalans zijn we in deze positieve situatie terecht gekomen. Maar we blijven bescheiden omdat we nu nog niet kunnen voorzien hoe bestendig onze financiële status is. Dat is de positieve keerzijde van ons eigen succes. Het doel blijft om stap voor stap financieel stabieler te worden."