De Belg Tibeau Swinnen is in beeld bij NEC, meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder voetbalde de afgelopen seizoenen bij FC Eindhoven. Momenteel is hij transfervrij.

Ondanks het feit dat Swinnen geen speler meer is van de Eindhovenaren, mocht hij wel mee op trainingskamp naar Slowakije. Na de oefenstage zullen club en speler beslissen of ze alsnog met elkaar doorgaan.

”Ik sta er nogal dubbel in. Ik wil me heel graag opnieuw bewijzen, maar misschien is het ook beter om verder te kijken”, zegt Swinnen. ”Met de trainers Jean-Paul de Jong en Mitchell van der Gaag had ik een geweldige klik. Ik speelde alles en voelde me belangrijk. Dat was onder Ricardo Moniz minder. Ik kwam weinig in actie vorig seizoen. Daarom wil ik het aan de andere kant ook graag weer laten zien. Tegelijkertijd gaat de club ook verder met de samenstelling van de spelersgroep.”

Onlangs heeft NEC zich gemeld bij zijn zaakwaarnemer. Net als Cambuur en RKC. ”Mijn zaakwaarnemer voert de gesprekken, al is er op dit moment nog niets concreet. Op dit moment is het gewoon nog niet duidelijk waar mijn toekomst ligt.

Foto: Omroep Brabant