Op een zonnig sportpark De Kamp in Weurt heeft een gehavend NEC tegenstander RKC zonder enige moeite opzij gezet. Zonder onder andere de Deense aankoop Magnus Mattsson en aanvaller Jonathan Okita wonnen de Nijmegenaren met 3-0. Dirk Proper, Ole Romeny en Elayis Tavsan waren trefzeker voor NEC.

In een wedstrijd die gespeeld werd in 3×30 minuten ging het spel in het eerste gedeelte erg gelijkwaardig op. Danny Vukovic, die weer hersteld was van zijn blessure nadat hij uitviel in de wedstrijd tegen AZ, kon na een klein kwartier rustig redding brengen op een inzet van El Haddouti. Aan de andere kant waren Romeny en Bruijn dichtbij een doelpunt aan Nijmeegse zijde. De grootste kans kwam op slag van rust van de eerste helft voor NEC. Na een vrije trap van Schöne schoot Dirk Proper de bal op de paal.

In het tweede gedeelte leek het een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt aan de zijde van NEC zou vallen, maar de Nijmegenaren mistte het geluk en scherpte aan hun zijde. Het was uitgerekend de kleinste man op het veld die NEC op voorsprong zette. Daar waar Proper vlak voor de eerste rust de bal nog op de paal mikte, was de kleine middenvelder na bijna 45 minuten wel trefzeker middels een kopbal.
Ole Romeny verdubbelde enkele minuten later de voorsprong voor NEC. Via een voorzet van Bart van Rooij, na een goede combinatie met Tavsan, was de spits met het hoofd trefzeker en maakte er 2-0 van.

In het laatste halfuur van de wedstrijd kregen Thibo Baeten, Joep van der Sluijs en Thomas Beekman ook nog hun speelminuten van trainer Meijer. Dit ging ten koste van Jordy Bruijn, Javier Vet en Ole Romeny. In dit laatste halfuur drong RKC nog wel wat aan, maar verder dan kleine mogelijkheden kwamen de gasten uit Brabant niet. NEC speelde dit halfuur rustig uit zonder dat het in de problemen kwam, maar scoorde nog wel éénmaal. Elayis Tavsan was na een halve assist ook nog trefzeker en zette de eindstand van 3-0 op het scorebord.
Na 90 minuten voetbal vond de arbiter van dienst het ook wel welletjes wat betekende dat NEC na twee nederlagen op rij, de tweede oefenwinst heeft gepakt.

De volgende oefenwedstrijd voor de mannen van trainer Meijer is volgende week zaterdag. NEC gaat dan in Almelo op bezoek bij Heracles, waar oud-NEC’er en Nijmegenaar Ivo Rossen actief is als assistent-trainer. Op het moment van schrijven is vanwege de huidige coronamaatregelen, nog niet bekend of er fans van NEC welkom zijn.
NEC zendt, net zoals de afgelopen wedstrijden, een livestream uit die via YouTube te volgen is en ook ForzaNEC zal verslag doen van de ontmoeting.

Opstelling NEC eerste en tweede helft
Vukovic; Van Rooij, Barreto, Odenthal, El Karouani; Proper, Schöne, Vet; Tavsan, Romeny, Bruijn

Opstelling NEC derde helft
Vukovic; Van Rooij, Barreto, Odenthal, El Karouani; Proper, Schöne (’75, Bruijn), Beekman; Tavsan, Baeten, Van der Sluijs

Foto: Orange Pictures