NEC heeft zaterdagmiddag een minimale 0-1 zege geboekt op Heracles in het Erve Asito. Jordy Bruijn maakte de enige en winnende treffer na een klein halfuur spelen. Bij de Nijmegenaren viel debutant Ivan Marquez in positieve zin op en werd het verlangen naar een nieuwe spits maar weer eens gevoed.

De eerste helft begon stroef voor beide ploegen. Zowel NEC als Heracles Almelo had moeite om fatsoenlijke aanvallen op te zetten door het vele balverlies. Na een kwartier spelen tekende de eerste kans van de wedstrijd zich aan; Heracles speler Giacomo Quagliata schoot een vrije trap vanaf rand zestien hoog over het doel. NEC had de bal eigenlijk nog amper gehad toen in de 26e minuut Jordy Bruijn vanaf een meter of 25 aanlegde voor een afstandsschot dat na een vreemde stuit links van keeper Eric Verstappen doel trof. Na de drinkpauze bleef het balbezit voor de ploeg uit Almelo zonder enige kansen te creëren. Daardoor ging de ploeg uit Nijmegen rusten met een 0-1 voorsprong.

NEC begon de tweede helft met twee verse krachten. Mattsson en Barreto vervingen Okita en de ongelukkig spelende Lasse Schöne. Mattsson liet zich meteen zien en gaf vijf minuten na de pauze een mooi steekpassje op Proper, maar de middenvelder schoot de bal bij de keeper in de handen. Na een uur spelen bracht Heracles negen nieuwe spelers in het veld en dat leidde meteen tot twee goede kansen, maar Mattijs Branderhorst stond goed op zijn post. De tweede helft kabbelde daarna rustig voort zonder veel flitsend spel. In de slotfase kreeg Mattsson nog een goede kans maar zijn poging werd ook gekeerd door de doelman.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez (76′ Guth), Odenthal (76′ Bukusu), El Karouani (61′ Bronkhorst); Proper (61’Vet), Schöne (46′ Barreto), Duelund (76′ Beekman); Okita (46′ Mattsson), Romeny (76′ Baeten), Bruijn (76′ Van der Sluijs)

Foto: Orange Pictures