NEC heeft woensdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen verloren van de amateurtak: 1-0. De profs maakten vooral in de eerste helft geen goede indruk en kregen de bal na rust niet meer in de goal.
Met een elftal aan teruggekeerde spelers, jonge talenten en twee vaste waarden van vorig seizoen – Joris Delle en Michael Heinloth – speelde NEC een matige eerste helft. De spelers leken nog in de vakantiemodus te zitten en overtuigden niet. Aan de andere kant maakten ook de amateurs geen beste indruk, maar zij waren wel gretig. De eerste de beste kans leverde ook direct een doelpunt op toen Younes Corty na een pass van Guillano Grot de bal in de kruising schoot: 1-0.
Na de rust bleef alleen Ragnar Oratmangoen staan en maakte NEC voetballend een betere indruk. Zo kregen Segun Owobowale en Mohamed Rayhi kansen, maar de bal ging er niet in. Ook Arnaut Groeneveld scoorde niet. Hij kopte in de handen van de keeper. In de slotfase miste Owobowale de bal na een goede voorzet. Het enige applaus van de avond volgde even later voor doelpuntenmaker Corty, die werd gewisseld. Al met al geen beste beurt van de profs, al zijn er nog veel weken te gaan voor de start van de competitie.

Wedstrijdverloop:
1-0: Corty
Opstelling eerste helft: Delle; Heinloth, Sturing, Aktas, Wouters; Tel, Larsson, Oratmangoen; Ofosu, Achahbar, Sleegers
Opstelling tweede helft: Smits; Spierings, Hoogveld, Golla, Joppen; Bikel, Owobowale, Oratmangoen; Rayhi, Mayi, Groeneveld

Foto: David van Haren