NEC heeft de eerste Gelderse derby in bijna vijf jaar niet weten te winnen. Hoewel de ploeg van trainer Rogier Meijer bleef vechten tot de laatste seconde is het Vitesse die de punten mee naar huis mocht nemen, door een doelpunt van Nikolai Frederiksen in de eerste helft (0-1). NEC werd onder toeziend oog van een uitverkocht Goffertstadion naar voren geschreeuwd, maar had pech in de afronding.

NEC kan geen vuist maken tegen de Arnhemmers in de eerste helft.

De wedstrijd begon, zoals verwacht, fel van beide kanten. Beide teams maakten een paar kleine overtredingen op elkaar. Na tien minuten was daar dan ook het eerste opstootje van de wedstrijd. Uit een veelbelovende counter kwam NEC eruit. Elayis Tavsan werd neergehaald en de scheids gaf voordeel. Toen ook op Jonathan Okita een overtreding werd gemaakt, floot de scheidsrechter voor een vrije trap. Op dat moment werd Okita geduwd en dit leidde tot wat geduw en getrek tussen een aantal spelers. Na dit moment kwamen ook de eerste kansen en die waren voor NEC. Eerst uit een vrije trap kwam de afvallende bal voor de voeten van Mikkel Duelund, maar zijn schot had geen kracht. Ook even daarna kwam NEC er goed uit maar een schot van Tavsan was vanuit een te moeilijke hoek. In de vijftiende minuut was daar dan opeens Vitesse. Een hoge bal werd gecontroleerd door Oussama Darfalou, de bal leek achter te zijn geweest, maar de Allard Lindhout liet doorspelen. Een lage voorzet volgde en daaruit kon Nikolai Frederiksen laag binnenschieten. Na het doelpunt was er weer wat tumult. De aanhang van Vitesse besloot om vuurwerk op het veld te gooien. Er werd meerdere keren omgeroepen om te stoppen met spullen op het veld gooien. NEC had het moeilijk na de goal en kwam onder druk te staan. Tot hele grote kansen kwamen de Arnhemmers echter niet. Na een half uur spelen kwam NEC weer meer in de wedstrijd. Gesteund door het publiek, probeerde de Nijmegenaren tot kansen te komen. Dit gebeurde in de 38ste minuut. Een vrije trap van NEC werd door Lasse Schöne genomen en nog net gepareerd door Vitesse-doelman Markus Schubert. Dit was niet de laatste kans van de eerste helft. In de extra tijd kreeg Vitesse nog een grote kans, maar de bal werd hard over geschoten door Darfalou. Ook na zes minuten extra tijd kreeg NEC het niet voor elkaar om nog tot een uitgespeelde kans te komen. Daarmee gingen de Arnhemmers met een voorsprong de rust in.

NEC probeert het wel, maar de goal blijft uit

Ook na rust begon Vitesse feller. Een vrije trap vlak buiten de zestien werd net naast getrapt door Maximilian Wittek. Daarna was het de beurt aan NEC. na vijftig minuten kreeg Okita ruimte voor een schot. Hij nam echter iets te veel tijd waardoor zijn schot niet de juiste kracht meekreeg en makkelijk te pakken was voor Schubert. NEC leek wel wat beter de duels aan te gaan, maar dit leverde nog niet heel veel op. Na een uur spelen was er daar dan de kans voor Okita. Hij werd één op één gestuurd, omspeelde de keeper, maar dat balletje was te hard, waardoor hij hem niet meer kon binnenwerken. Er kwam met de wissel van Pedro Ruiz ook een wissel in de formatie. NEC ging nu echt met een diepe spits spelen. Er kwam meer leven in de wedstrijd. De NEC-fans lieten duidelijk horen dat er meer te behalen viel. Zeker na de wissel van Ali Akman voor Barreto zocht NEC meer de aanval. Vitesse begon steeds meer tijd te rekken, tot onvrede bij het publiek. In de 76ste minuut kwam daar een grote kans voor NEC. Uit een corner kopt Ivan Marquez goed in, maar de bal wordt knap gepakt door Schubert. NEC bleef aandringen. Uit de volgende corner kwam via via de bal bij Okita. Hij gaf de bal voor, maar de kopbal van Ruiz was slecht. Met nog vijf minuten te spelen begon het slotoffensief van NEC echt. Door een blessure bij Darfalou, die per brancard het veld moest verlaten, kwamen er acht minuten extra tijd bij. In die extra tijd werd NEC nog gevaarlijk door een afstandsschot van Tavsan. Het bleek het laatste wapenfeit voor NEC.