De fietstocht naar Groesbeek werd door de Nijmegenaren op het veld beloond met een 3-1 overwinning in de Mini-derby tegen Achilles ’29. Zonder problemen stonden op sportpark de Heikant de supportersgroepen van beide clubs dwars door elkaar de wedstrijd te aanschouwen. Problemen leverde dat niet op.

Wat wel een probleem was voetballen in de eerste helft. Achilles kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van oud-NEC’er Thijs Hendriks na een mispeer van Kevin Conboy. NEC oogde de eerste helft slechter, zwakker en ongeïnspireerd te opzichte van Achilles. Het fluitconcert in de rust was enigszins terecht.
Waarschijnlijk heeft Ruud Brood een donderspeech gegeven in de rust want na drie minuten kreeg NEC al een penalty omdat Steven Edwards Navarone Foor aantikte in de zestien. Sjoerd Ars was er als doelpuntenmaker als de kippen bij om de stand op gelijke hoogte te schieten. NEC werd na dat doelpunt feller.

En dan is daar natuurlijk weer het hoofd van de Venezolaan Christian Santos, die totaal niet in de wedstrijd zat, die NEC op een voorsprong kopte. Later in de tweede helft werd Jahanbakhsh naar de grond gehaald in het strafschopgebied van de Groesbekenaren. Een penalty, die de Iraniër zelf verzilverde, leverde de eindstand op: 1-3. Een uitvaller in de wedstrijd was Sjoerd Ars. Hij had last van zijn knie, over de ernst van zijn blessure is nog niet veel bekend.

Foto’s: Rob Koppers