Het is Willem II voor de achttiende keer dit seizoen niet gelukt om te winnen. NEC was in eigen huis na rust te sterk voor Willem II dat met de 3-1 nederlaag een negatief clubrecord evenaarde.
Een helft gingen beide partijen gelijk op in De Goffert. Björn Vleminckx zette de thuisclub in de elfde minuut op voorsprong. Dat betekende alweer zijn dertiende treffer van het seizoen, waarmee hij topscorer is in de Eredivisie. Alleen in het seizoen 2006/07 scoorde hij meer. In dienst van KV Mechelen kwam hij toen in 32 competitiewedstrijden tot zestien doelpunten.

In de 38ste minuut kwam de hekkensluiter op gelijke hoogte toen Andreas Lasnik een strafschop benutte. Het publiek van NEC was teleurgesteld door de 1-1 ruststand, maar in de tweede helft maakte de thuisclub het ruimschoots goed. De ploeg van trainer Wiljan Vloet kwam in de 55ste minuut weer op voorsprong door een prachtige treffer van Lasse Schøne.
Vleminckx legde de bal terug op de Deense middenvelder die Willem II-doelman Niki Mäenpää met een mooi schot van afstand kansloos liet. Elf minuten later ging Arjan Swinkels in de fout. De verdediger speelde de bal voor zich uit waarna NEC kon overnemen. Via Bas Sibum kwam de bal terecht bij John Goossens, die Mäenpää voor de derde keer deze avond passeerde.
NEC bleef daarna verreweg de betere partij, maar het bleef bij 3-1. Willem II bleef daardoor – inclusief de slotfase van het vorige seizoen – voor de 25ste keer op rij zonder overwinning in de Eredivisie. Daarmee evenaarden de Tilburgers een negatief clubrecord. Ook in de perioden 1966-1979 en 1983-1987 was dat het geval. Beide series werden destijds onderbroken door een verblijf in de Eerste Divisie.
Bron: VI
Voor foto’s klik hier.