Het was gedurende het afgelopen seizoen voor sommige supporters soms moeilijk om aan een kaartje te komen voor uitwedstrijden van NEC. De steun voor de Nijmeegse club bleef onverminderd groot en dus kon de ploeg van trainer Rogier Meijer bijna altijd rekenen op een uitverkocht uitvak. Supporterscollectief Nederland, die de aantallen over een seizoen bijhoudt, heeft de cijfers gepubliceerd.

Daar doet NEC het dan ook erg goed. Alleen Ajax en Feyenoord namen gemiddeld gezien meer uitsupporters mee naar uitwedstrijden. Gemiddeld gingen er 715 Nijmeegse fans mee naar de tegenstander. De bezettingsgraad van de NEC-supporters bedroeg 93,3%, wat goed is voor een vijfde plek.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Een mindere noot voor supporters is dat het collectief wel heeft gemerkt dat het voor uitsupporters steeds moeilijker wordt om met vrij vervoer naar stadions te komen. Bij bijna een derde van de wedstrijden was er een verplichte buscombi. Verder was voor NEC natuurlijk de grootste smet dit seizoen wat betreft uitsupporters dat er geen fans welkom waren tijdens de Gelderse derby in Arnhem. Dit omdat de veiligheid van de Nijmeegse aanhang niet gegarandeerd kon worden.

Ook de vele netten en het beperkte zicht zijn een hekelpunt voor uitsupporters, meldt het collectief. Ze doen er veel aan om voor de rechten van uitsupporters op te komen en delen de resultaten van de wekelijkse uitsupportersenquête ook met de KNVB.

Seizoenkaarten

Naast de uistupport mag NEC voor komend seizoen ook weer op voldoende thuissupport rekenen. Maar liefst 99,1% van de seizoenkaarthouders van afgelopen seizoen heeft de kaart ook voor het komende seizoen verlengd. Met nog 5000 mensen op de wachtlijst is het dus nog maar een formaliteit voordat de overige 78 seizoenkaarten over de toonbank zullen gaan.

Foto: Orange Pictures