NEC heeft zondagmiddag voor het eerst sinds zestien jaar een competitiewedstrijd gewonnen bij FC Groningen. In de Euroborg triomfeerde een sterker NEC met 1-2. Michael de Leeuw bracht FC Groningen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar twee late treffers van Victor Palsson en Geert Arend Roorda dompelden FC Groningen in rouw. NEC doet uitstekende zaken en verstevigt zijn positie in het linkerrijtje.
Het is dit seizoen een tendens dat NEC buitenshuis beter presteert, maar daar leek tegen FC Groningen in de openingsfase nog geen sprake van. Een onzorgvuldig NEC zag FC Groningen al vroeg in de wedstrijd scoren. Doelman Gabor Babos werkte een kopbal van Virgil van Dijk slecht weg en zag Michael de Leeuw van dichtbij tekenen voor de openingstreffer. Dit beloofde weinig goeds voor NEC, aangezien een treffer van De Leeuw dit seizoen al drie keer de winnende bleek te zijn.

Na de vroege treffer herstelden de consorten van Alex Pastoor zich en werd de jacht op de gelijkmaker geopend, zonder dat dit grote kansen opleverde. Pastoor besloot na een half uur al in te grijpen en slachtofferde Nick van der Velden, die vervangen werd voor Melvin Platje. Het spelbeeld bleef desondanks hetzelfde;  NEC drong aan, maar creëerde nauwelijks opgelegde kansen. Vlak voor rust kwam er opnieuw een wissel aan de kant van NEC. Dit keer werd Pastoor daartoe gedwongen vanwege een armblessure van Pavel Cmovs.  
Zonder afwezigen Navarone Foor en Evander Sno ontbeerde het de Nijmegenaren aan creativiteit, maar in het tweede bedrijf ging het NEC een stuk beter af. Eerst was FC Groningen gevaarlijk middels een kopbal op de paal van voormalig NEC’er Género Zeefuik. Na een uur kwam eindelijk de eerste serieuze kans voor NEC, toen Rick Ten Voorde zich langs de Groningse defensie wurmde en vlak naast het doel van doelman Luciano mikte. Luttele minuten later was de aanvaller met een kopbal opnieuw dichtbij een doelpunt.

Uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht te zijn voor NEC, want bij het derde wapenfeit schoot Victor Palsson, na een sublieme steekbal van Ryan Koolwijk, de gelijkmaker tegen de touwen.  In het slotakkoord gingen beide ploegen vol voor de overwinning en De Leeuw was daarbij met een kopbal zeer dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk leek het duel af te stevenen op een remise, totdat invaller Geert-Arend Roorda de Groningers vlak voor tijd een kater bezorgde.