NEC heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd van ADO Den Haag gewonnen. In de eigen Goffert was de ploeg van Rogier Meijer met 3-0 te sterk voor de Hagenezen.

Bij de Nijmegenaren waren er veel afwezigen. Zo zijn Dirk Proper, Sontje Hansen en Youri Baas met Jong Oranje op pad. Selim Sönmez mocht aansluiten bij Jong Turkije. Verder waren Bram Nuytinck, Brayann Pereira, Philippe Sandler, Bart van Rooij en Elayis Tavsan afwezig. Zij waren niet fit genoeg om te spelen.

Wie dat wel was, was Lasse Schöne. De Deense aanvoerder van NEC begon in de basis en scoorde de openingstreffer. Schöne schoot een vrije trap tegen de touwen, maar daarbij zag ADO-doelman Thijmen de Koning er niet goed uit. Niet veel later zorgde Kodai Sano, die zijn officieuze debuut maakte voor NEC, met een kopbal voor de 2-0. Lars Olden Larsen gaf een goede voorzet waardoor de Japanner zo kon binnen koppen.

Tweede helft

Vlak na rust kwam NEC op 3-0. Invaller Pedro Marques schoot de bal via een verdediger van ADO binnen. Daarna was het de uitploeg die probeerde aan te zetten, maar dit leidde niet tot de 3-1. NEC eindigde het duel met tien man, aangezien Koki Ogawa uitviel met een rugblessure.

Bij NEC deden ook Guus Gertsen en Thomas Cox mee. Zij zijn verhuurd aan TOP Oss, maar door de samenwerking tussen beide clubs mogen zij wel meedoen tijdens oefenduels van NEC.

Wedstrijdverloop:
23′ 1-0, Schöne
38′ 2-0, Sano
50′ 3-0, Marques

Opstelling NEC: Roefs; Netten (65. Cox), Maas (65. Gertsen), Ross, Verdonk; Schöne (46. Rossen), Gonzalez, Mattsson; Sano, Dost (46. Ogawa), Olden Larsen (46. Marques)

Foto: Orange Pictures