NEC heeft met veel moeite gewonnen van Excelsior. Dankzij twee goals van Niki Zimling werd het in het McDos Goffertstadion 2-0 tegen de Rotterdammers.
De eerste helft in de nagenoeg uitverkochte Goffert was nauwelijks het aanzien waard. Beide ploegen speelden om niet te verliezen, waardoor amper kansen gecreëerd werden. Wel stapelden ze fout op fout.
Namens de gasten was Edwin de Graaf nog het dichtst bij een treffer. De middenvelder kon in de 26e minuut helemaal vrij aannemen, maar zag zijn schot geblokt.

Het was één van de spaarzame hoogtepunten van het eerste bedrijf, waarin verder Lasse Schöne en Thomas Chatelle namens de thuisploeg mogelijkheden kregen.
Björn Vleminckx werd vlak voor rust bij een kansrijke situatie in het gezicht geraakt en moest bloedend naar de kant. Maar de topscorer kon verder en moet zich de tweede helft een stuk nuttiger hebben gevoeld.

Trainer Wiljan Vloet greep in de rust namelijk in en bracht Leroy George voor de teleurstellende John Goossens. De komst van de langdurig geblesseerde Amsterdammer zorgde voor veel meer aanvallende dreiging. Daarnaast speelde NEC veel agressiever én in een hoger tempo.
Verslag: De Telegraaf.


Voor foto’s klik hier.