Technisch manager Edwin de Kruijff is momenteel volop bezig met het vormen van de selectie voor volgend seizoen, maar zijn contract loopt op 1 juli dit jaar af.

"Maar we hebben inmiddels al twee gesprekken gehad over een langer verblijf. En als ik niet zou blijven, handel ik alles netjes af tot en met 30 juni.", vertelt de 47-jarige directeur in gesprek met Omroep Gelderland.

Ook met andere stafleden is NEC in gesprek. De contracten van Peter Hyballa en zijn assistent Ernie Brandts lopen komende zomer allebei af. Maar, bij handhaving worden beide contracten automatisch met een jaar verlengt. Remco ten Hoopen, die de analyses van de tegenstanders doet en scout, maar ook nadrukkelijk aanwezig is op het trainingsveld, heeft, evenals Patrick Pothuizen, een aflopende verbintenis. NEC is met hen in gesprek over een contractverlenging. Het logische gevolg van het langer aanblijven van Hyballa leidt hoogstwaarschijnlijk ook tot een langer verblijf voor Ten Hoopen.

Keeperstrainer Wilfried Brookhuis en beloftenefltal-coach Ron de Groot hebben een contract voor onbepaalde tijd.

Selectie
De contracten van Marco van Duin en Jeffrey Leiwakabessy lopen komende zomer af. Ook Mohamed Rayhi, Wojciech Golla, André Fomitschow Mikael Dyrestam zien hun verbintenis komende zomer aflopen, maar NEC kan in alle vier de gevallen de 1-jarige contractverlenging optie lichten. Dit moet dan wel gebeuren vóór 1 april.

Foto: Rob Koppers