NEC heeft zichzelf vanavond een slechte dienst bewezen door met 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij  Jong Ajax. De Nijmegenaren speelden de gehele wedstrijd een te laag tempo waardoor de Amsterdammers NEC konden bijbenen. NEC kwam in de 71e minuut zelfs op achterstand door Ajacied Bazoer, maar in de absolute slotseconde van de blessuretijd kopte Van Eijden NEC naar een punt.
Het was wederom geen hoogstaande wedstrijd op De Toekomst. De 909 toeschouwers werden slechts enkele malen verwend met oogstrelende acties en schoten. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide elftallen mogelijkheden om de openingstreffers te maken, maar scherpte en fortuin ontbrak in de afronding. Via Jahanbakhsh, Conboy en Gravenbeek had NEC de mogelijkheid om nog voor rust op voorsprong te komen, maar hun schoten gingen rakelings over of werden geblokt door de Amsterdamse defensie. Daarentegen moest NEC-goalie Joshua Smits enkele malen attent optreden op schoten van Bazoer en Meleg. Door deze gemiste kansen bleef de brilstand na 45 minuten nog altijd op het scorebord staan.
Na rust was het baltempo aan Nijmeegse zijde wederom op een elfendertigste en werd er erg onzorgvuldig omgesprongen met balbezit. Jong Ajax ging steeds meer geloven in een stunt en zette regelmatig de defensie van NEC onder druk. Dat resulteerde in enkele mooie en strakke aanvallen, maar door goed defensief werk van Conboy en Van Eijden hield men vooralsnog de nul. Aan de andere kant werd Limbombe enkele malen in vrijstaande positie gebracht om de score te openen, maar zijn schoten gingen huizenhoog over. Ook NEC-topscorer Sjoerd Ars had een open kans op de 0-1, maar zijn kopbal ging voor open doel rakelings langs. De tijd ging dringen, de gemiste kansen gingen in de koppies zitten en dat is vaak een slecht teken. Zo ook vanavond. Jong Ajax kwam via een goede aanval op rechts en een vloeiende beweging van supertalent Bazoer in de 71e minuut op 1-0.
Met nog twintig minuten te spelen leek NEC met nul punten huiswaarts te keren, maar in de blessuretijd kopte Van Eijden uit een vrije trap van Jahanbakhsh alsnog raak voor de Nijmegenaren nadat Jong Ajax dé mogelijkheid liet liggen op de 2-0. Vlak daarna kreeg diezelfde Van Eijden nog een kopkans op de 1-2, maar zijn kopbal belandde in het vangnet.  Arbiter Dieperink floot vervolgens voor het eindsignaal en beide elftallen deelden de punten in een draak van een wedstrijd.
Vrijdagavond komt Jong FC Twente op bezoek in De Goffert en dan verwacht heel Nijmegen eerherstel!

Jong Ajax – NEC 1-1

’71: 1-0 Bazoer

‘90+4: 1-1 Van Eijden

Toeschouwers: 909

Gele kaarten: Menig, Van Koesveld, Becker, Gravenbeek en Santos

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld; (’79 Warmerdam) Noofdhoff, Becker, Duarte; Bazoer, Zivkovic, Menig (’68 Acolatse)

Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Mert (’67 Santos), Breinburg (’71 Foor); Jahanbakhsh, Ars, Limbombe (’90+1 Çelik)