De oefenwedstrijd op het trainingskamp van NEC heeft de Nijmeegse club geen overwinning opgeleverd. In het Spaanse Estepona was FC Emmen met 3-2 te sterk voor de ploeg van Rogier Meijer. Een slordige eerste helft aan beide kanten zorgde ervoor dat de eindstand na 45 minuten al op het bord stond. In de tweede helft werd er aan beide kanten volop gewisseld.

Nadat NEC na een slechte inspeelpass van Jasper Cillessen goed wegkwam in de eerste minuut, strafte Emmen slordigheid iets later wel af. In de derde minuut gaf oud-NEC’er Ole Romeny de bal terug aan Rui Mendes die deze langs een kansloze Cillessen schoot. NEC rechtte de rug en kwam snel langszij. Eerst probeerde Oussama Tannane het met een vrije trap van zo’n 30 meter. Niet lang daarna belandde een goedlopende aanval voor de voeten van Elayis Tavsan en deze niet te missen bal belandde dan ook tegen het net.

De doelpunten bleven maar vallen in de eerste helft. Nog binnen het kwartier maakte Richairo Zivkovic er met een lob over Cillessen heen 2-1 van. Op het halfuur kwam NEC weer op gelijke hoogte. Een hoekschop van Tannane ging over bijna iedereen heen, behalve Magnus Mattsson die daarmee de 2-2 liet noteren. Voor de rust kregen de Nijmegenaren zelfs de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen in Estepona. De penalty van Tannane, versierd door de ijverige Pedro Marques ging echter naast. Zo’n kans liet Emmen niet liggen. Souffian El Karouani liet zijn man makkelijk lopen waardoor er een vrije schietkans ontstond. Mohamed Bouchouari kwam vrij op de rand van de zestien en met een droge knal zette hij de Emmenaren weer op voorsprong.

Tweede bedrijf

Met vijf wijzigingen begon NEC aan de tweede helft en dit leek zijn vruchten af te werpen. Emmen werd meer naar achter gedrukt en de Nijmegenaren zochten nadrukkelijk naar de 3-3. Nany Dimata en Elayis Tavsan hadden het vizier niet op scherp staan. Ook Emmen liet zich na de rust zien, maar debutant Rijk Janse kon keren. Even later kon de 20-jarige goalie uit de academie zich echt onderscheiden. Zivkovic ging een-op-een met keeper Mickey van der Hart maar wist hem niet te verschalken.

Na de vele wissels van beide ploegen bloedde de wedstrijd een beetje dood. De sterkhouders van zowel Emmen als NEC stonden niet langer op het veld en dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. De invallers aan Nijmeegse kant konden een gelijkmaker niet forceren, ondanks het herhaaldelijke aandrukken van het begin van de tweede helft. Zo vielen alle doelpunten in het eerste bedrijf en won Emmen het oefenduel met 3-2.

Wedstrijdverloop:
3′ 1-0, Rui Mendes
6′ 1-1, Elayis Tavsan
14′ 2-1, Richairo Zivkovic
32′ 2-2, Magnus Mattsson
41′ 3-2, Mohamed Bouchouari

Opstelling NEC: Cillessen (46′ Janse); Van Rooij (59′ Bronkhorst), Marquez (50′ Sanniez), Kramer (46′ Sandler), El Karouani (59′ Verdonk); Schöne (46′ Bruijn), Tannane (46′ Cissoko), Proper (59′ Rossen); Tavsan (59′ De Wit), Marques (46′ Dimata), Mattsson (59′ Duelund).

Foto: ForzaNEC.nl