NEC heeft dit seizoen een verlies van 2,6 miljoen euro geleden. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik is daar rekening mee gehouden vanwege de degradatie, dat meldt hij aan De Gelderlander.

Door een tekort van 2,6 miljoen euro neemt het negatieve eigen vermogen van de club op tot 4 miljoen euro. Daarom lijkt promotie naar de Eredivisie voor NEC dit seizoen een grote noodzaak. ”Het is van enorm belang, inderdaad. Toch zal ik voor komend jaar twee scenario’s moeten uitwerken: wat als we promoveren, wat als we onverhoopt niet promoveren? Hoe dan ook moeten we dóór.”

Naast de rode cijfers zal NEC ook op zoek moeten naar investeerders om het stadion terug te kopen van de Gemeente Nijmegen. Mocht de club niet weten te promoveren, dan heeft dat misschien ook effect op de stadionambities. ”Misschien fasegewijs, eerst de ene tribune verbouwen en dan de andere. Er zit tijdsdruk op. De afspraak met de gemeente is dat we het Goffertstadion binnen twee jaar moeten terugkopen. Het wordt een gigantische uitdaging. Mede omdat er andere factoren meespelen. Wel of geen Eredivisie? Krijgen we intern onze organisatie op orde? Iedereen zal mee moeten werken. Het zal ons mee moeten zitten”, besluit van Schaik.

Foto: Rob Koppers