NEC heeft donderdagavond op bezoek bij de amateurs van Alverna haar derde oefenwedstrijd winnend afgesloten. Op sportpark Het Bospad stond na 90 minuten 1-3 op het scorebord.

Aan Nijmeegse zijde ontbraken meerdere basiskrachten. Gregor Breinburg zit in Israël, Joris Delle rouleert met de andere twee doelmannen en Owobowale, Lundholm, Jansen en Mayi ontbraken wegens blessures. Adrie Bogers stuurde de eerste helft veel sterke namen het veld in. Op doel was er plaats voor Joshua Smits, waar Buwalda en Golla met Joppen en Heinloth naast zich het centrum vormden. Op het middenveld was er plek voor Bikel, Oratmangoen en Sleegers, terwijl het aanvalstrio werd gevormd door Ofosu, Achahbar en Groeneveld.

Voor hoogstaand voetbal had je niet veel te zoeken in Alverna. Pas na 20 minuten kwam NEC in de buurt van het vijandelijke doel, maar Achahbar stond buitenspel. Niet veel later was het wel raak: Oratmangoen draaide goed weg en rondde knap af. Na een half uur spelen was Achahbar opnieuw dichtbij een treffer, maar de bal belandde op de paal. Oratmangoen verdubbelde vervolgens de score. Met een schot, wat nog van richting werd veranderd, tilde hij de stand naar 0-2.

Met negen nieuwe krachten begon NEC aan de tweede helft. Alleen Ofosu en Oratmangoen, die een prima wedstrijd speelde, mochten de 90 minuten volmaken. Binnen enkele minuten was het alweer raak. Ditmaal was het Rayhi, die de bal beheerst binnenschoof. Daarna waren er geen noemenswaardige taferelen meer, hoewel Alverna nog wel iets terug deed. Dadda schoot vijf minuten voor tijd snoeihard raak en liet Van Duin kansloos: 1-3

Zaterdag neemt NEC het op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd begint om 12:30 en wordt gespeeld in Loenen, op de velden van VV Loenermark.

Foto: David van Haren