Mikkel Duelund is de volgende aanwinst van NEC. De 23-jarige Deen, die zowel op het middenveld als op de flanken uit de voeten kan, wordt voor een seizoen gehuurd van Dynamo Kiev en sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer.

De Nijmegenaren hebben tevens een koopoptie bedongen bij de Oekraiense club, waar de technisch begaafde speler vastligt tot 2023. Ted van Leeuwen kent Duelund nog uit zijn tijd in de Deense competitie. “In het geweldige elftal van FC Midtjylland was Mikkel Duelund al opmerkelijk goed. Hij is technisch uiterst vaardig, snel (met de bal), heeft een hoge handelingssnelheid en kan makkelijk scoren. Hij was pas 18 jaar, maar speelde als een routinier. Een attractie voor het publiek”, aldus de technisch directeur op de website van de club.

Bij Dynamo Kiev heeft Duelund vorig jaar zijn enkel gebroken. Daarnaast zorgden ook een knieblessure en coronabesmetting voor een stagnering in de ontwikkeling. Mede daardoor kwam Duelund in drie seizoenen slechts tot 28 optredens waarin hij driemaal het net vond. “Tijdens zijn revalidatie ontwikkelde Dynamo Kiev zich tot de ongenaakbare kampioen van Oekraïne. Het is dan moeilijk om terug te keren in die sterrenploeg. Daar lag onze kans om Mikkel te huren. Hier kan hij spelritme opdoen en zich weer in de kijker spelen”, aldus Van Leeuwen.

Dueland reageerde zelf ook kort op zijn komst: “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. Morgen volgt de eerste training, dus het is fijn dat ik vanaf het eerste moment bij de selectie kan aansluiten. Ik heb al veel goede verhalen gehoord van de club en kan niet wachten om te beginnen.”

Foto: Orange Pictures