NEC heeft de gewenste extra doelman binnen. Mattijs Branderhorst komt op huurbasis over van Willem II. De 25-jarige keeper was daar dit seizoen tweede keus achter Timon Wellenreuther. Branderhorst gaat met Marco van Duin en Oliver Zelenika strijden om de plek onder de lat.

"Ik ben blij om hier in Nijmegen te zijn en ben er op gebrand er een mooi halfjaar van te maken", vertelt Branderhorst op de clubsite. "NEC is een mooie en grote club met ambities, die momenteel niet staat waar zij hoort te staan. Deze tweede seizoenshelft wil ik er, samen met iedereen bij de club, alles aan gaan doen om de huidige situatie om te keren en om deelname aan de play-offs af te dwingen."

De Nijmeegse club zocht deze winter naar een nieuwe keeper nadat bekend werd dat Norbert Alblas opnieuw langdurig geblesseerd was geraakt. Hem wacht een revalidatie van negen tot twaalf maanden. NEC richtte daarop het vizier op Branderhorst.

Branderhorst doorliep de jeugdopleiding van Willem II en keepte in totaal 27 wedstrijden voor de Tilburgse club. Hij werd tussendoor ook een seizoen verhuurd aan MVV. Afgelopen seizoen kreeg Branderhorst na zeven duels de voorkeur boven Wellenreuther, die aan het einde weer terugkeerde omdat Branderhorst geblesseerd was geraakt.

NEC zou Branderhorst in de zomer transfervrij kunnen vastleggen als de samenwerking beide partijen bevalt, maar Willem II heeft nog wel een eenzijdige optie om de aflopende verbintenis van de doelman te verlengen.

Lees ook:
NEC op zoek naar extra doelman
Ook Van Duin wil extra keeper: "Er moet iemand bij"

Foto: Orange Pictures