NEC huurt Youri Baas voor één seizoen van Ajax. De linker vleugelverdediger moet de vervanger van Souffian El Karouani worden. NEC heeft geen koopoptie bedongen in de huurovereenkomst. Baas is vrijdag bij de eerste training meteen van de partij.

Baas (20) speelde het afgelopen seizoen voornamelijk voor Jong Ajax, maar speelde ook al tien duels voor het eerste van Ajax. Drie van die tien duels speelden zich af in de Champions League. Baas is blij met zijn stap naar Nijmegen. “Ik ben blij dat ik vrijdag aan kan sluiten bij de selectie van NEC Na een geruime periode bij het beloften elftal van Ajax én het mogen proeven van wedstrijden spelen op het hoogste Nederlandse niveau, ben ik toe aan een periode waarin ik veel kan leren bij een stabiele Eredivisieclub. De stap naar NEC is voor mij op dit moment een logische en ik kijk erg uit naar de eerste training en het ontmoeten van mijn medespelers, staf en uiteraard de supporters”, aldus Baas tegenover de clubwebsite.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van Baas. “Youri heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in zowel de KKD, als de Eredivisie en zelfs de Champions League. Wij bieden hem graag de kans om bij ons verder te ontwikkelen en een toegevoegde waarde voor het team te zijn. Zijn professionele houding en ambities passen bij onze club en we kijken ernaar uit om het komende seizoen met hem samen te werken.”

Foto’s: Orange Pictures & Clubwebsite NEC