Een goede eerste helft heeft NEC aan drie punten geholpen. FC Eindhoven was sterker in het tweede bedrijf, maar kon niet op het scoreformulier komen (0-1). De Nijmegenaren kwamen met een mooie goal van Jonathan Okita op voorsprong en wisten dit met man en macht te verdedigen, onder andere door een aantal goede reddingen van Norbert Alblas.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor NEC. Na vier minuten stond Thomas Beekman erg vrij bij een corner, maar hij kopte de bal net naast. Ook FC Eindhoven werd snel gevaarlijk. Jens van Son testte doelman Alblas met een hard schot. In de negende minuut was het raak. NEC kwam er heel snel uit. Alblas gooit de bal naar Jordy Bruijn die Okita bediende. Deze stoomde op aan de rechterkant, trok naar binnen en schoot heerlijk met zijn linker de bal binnen. Een counter uit het boekje.

Sterke eerste helft
Niet veel later krijgt NEC weer een grote kans. Bruijn wist echter het net niet te vinden, omdat Maarten Pijnenburg de bal voor de goal wist te blokken. De Nijmegenaren hielden het heft in handen en bepaalden het tempo. Dit zorgde voor een tweede kopbal van Beekman die dit keer over het doel ging en Okita die bal had moeten afleggen aan Rangelo Janga, maar voor eigen succes ging. De eerste grote kans voor de thuisploeg kwam in de zevenentwintigste minuut. Eindhoven counterde goed en Brian De Keersmaecker ging op het doel af. Hij legde de bal af aan ex-NEC’er Joey Sleegers, maar die wist niet te scoren. Hierna wist FC Eindhoven iets meer in het spel te komen, maar NEC bleef in controle van de wedstrijd. Voor rust wist NEC nog te scoren. Een schot van Janga werd gekeerd door Ruud Swinkels, hierna wist Beekman wel binnen te koppen, maar hij stond buitenspel en de goal werd afgekeurd. In de laatste minuut voor rust had Okita zijn tweede van de avond moeten maken. Hij wacht veel te lang en hierdoor wist doelman Swinkels ertussen te komen, waardoor de rechtsmidden zijn goede eerste helft niet nogmaals wist te belonen.

NEC in de problemen
Na rust was het FC Eindhoven dat de eerste grote kans kreeg. Een goede voorzet van de rechterkant ging na een hakje van Jort van der Sande maar net naast het Nijmeegse doel. Een identieke kans kwam er een tijdje later. Een voorzet van Hugo Botermans kwam bij spits van der Sande, maar zijn schot werd verwerkt tot corner. Hierna moest Alblas een voorzet van Sleegers uit het doel houden en zag de keeper een kopbal over zijn doel vliegen. In dit deel van de wedstrijd kon NEC geen vuist te maken zoals het dat in de eerste helft wel wist te doen. De blauwwitten gingen vrolijk verder met het creëren van kansen. Lorenzo van Kleef schoot en bal hard naar de hoek, maar Alblas wist de bal tegen het houtwerk aan te tikken.

De frustratie van deze mindere tweede helft kwam eruit bij de doelpuntenmaker. Okita kreeg het aan de stok met keeper Swinkels en de Nijmeegse speler ontsnapte aan een rode kaart. Ook bij Eindhoven werd het iets onvriendelijker wat onder andere resulteerde in een gele kaart voor de assistent-trainer van de thuisploeg.

Ondanks dit alles wisten de Nijmegenaren de voorsprong vast te houden. NEC blijft hierdoor op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag treedt NEC alweer aan. In de eigen Goffert nemen ze het op tegen Jong FC Utrecht.

Wedstrijdverloop
9′ 0-1, Jonathan Okita

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels, Lorenzo van Kleef, Mawouna Amevor, Maarten Peijnenburg, Jason Bourdouxhe, Jens van Son, Iker Pozo, Brian De Keersmaecker (75′ Pieter Bogaers), Hugo Botermans, Jort van der Sande, Joey Sleegers.

Opstelling NEC:
Norbert Alblas, Bart van Rooij, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Souffian El Karouani, Jonathan Okita (85′ Elayis Tavsan), Javier Vet, Dirk Proper, Jordy Bruijn (75′ Edgar Baretto), Thomas Beekman (85′ Mathias de Wolf), Rangelo Janga.

Foto: Orange Pictures