NEC hoeft niet drastisch te bezuinigen nadat het niet lukte om te promoveren naar de Eredivisie. Dat verzekert algemeen directeur Wilco van Schaik in De Gelderlander. Toch werkt de concurrentie met hogere budgetten.

De Nijmeegse club werkte afgelopen seizoen met een spelersbudget van zo’n twee miljoen euro. "We gaan erop achteruit, maar onze partners en vooral de investeerders staan ons terzijde om het spelersbudget op een redelijk peil te houden. Onze concurrenten van het komend seizoen – FC Twente, Sparta en Roda JC – werken sowieso met grotere budgetten."

Verder verdwijnen er vier arbeidsplaatsen bij NEC, maar het gaat niet om gedwongen ontslagen. De contracten van deze medewerkers werden niet verlengd. "Het is pijnlijk dat deze situatie banen kost, dat wil alleen niet zeggen dat we bij promotie alle aflopende contracten op de werkvloer wél hadden verlengd. Het is niet alleen een financiële, maar ook een kwaliteitskwestie. Het heeft ook te maken met de andere inrichting van de organisatie en met automatisering."

Foto: Rob Koppers