In een redelijke eerste helft en een matige tweede helft heeft NEC te voorspelde schade tegen Ajax beperkt weten te houden. De Nijmegenaren verloren in een uitverkocht Goffertstadion met 0-2 van Ajax.

Ajax. dat na het midweeks programma in Europa tegen NEC moest aantreden, opende in de Goffert met wat afwachtend voetbal. De Amsterdammers lieten de bal rustig rondspelen in de verdediging en leken te wachten op een foutje van de NEC-defensie. De Amsterdammers vielen niet op vanwege hun verzorgde voetbal. Veltman had John Heitinga weliswaar nog een wedstrijd op de bank weten te houden, maar maakte het de spelers van NEC niet één keer moeilijk.

NEC liet in de eerste helft redelijk verzorgd voetbal zien, hoewel de mannen van Faber Ajax niet één keer echt in de moeilijkheden brachten. Rayhi en Appiah speelden leuk voetbal, maar konden niet tot scoren komen.

Na de rust komt NEC maar matig uit de kleedkamer en zijn de verhoudingen duidelijk gewijzigd. NEC bleef wel in staat het eigen spel te blijven spelen, met dat verschil dat bij de Nijmegenaren de jonge Jay-Roy Grot in de ploeg komt. De komst van de jonge NEC’er belet Ajax niet om al vroeg in de tweede helft op voorsprong te komen. Op aangeven van oud-NEC’er Lasse Schöne laat Milik in de 48ste minuut de openingstreffer op het scorebord noteren. 
Ajax wordt de bovenliggende partij, ondanks dat NEC nijver blijft verdedigen. In de afronding komen de Nijmegenaren echter flink te kort: hoewel Foor zo nu en dan op aangeven van Grot nog af en toe in de buurt van het Ajax-goal komt, komen de Amsterdammers in de tweede helft niet meer in de problemen. Uiteindelijk is het Rens van Eijden die, na een corner van Ajax, de bal ongelukkig achter de eigen doelman brengt. 

Scoreverloop
Milik 48′ 0-1
Van Eijden (e.d.) 0-2

Gele kaarten
Kane
Sinkgraven

Opstelling NEC: Halldorsson; Appiah (Lundholm 72′), Van Eijden, Golla Celik, 87′, Buysse; Bikel, Santos, Kane; Foor, Emilsson (Grot 46′), Rayhi.