NEC heeft Feyenoord zondag op een gelijkspel gehouden. In Nijmegen eindigde het duel tussen de twee ploegen op 0-0. In een niet al te beste wedstrijd waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar een kopbal van Ramon Zomer werd van de lijn gehaald en in blessuretijd kopte Björn Vleminckx maar net naast het doel. Aan de andere kant raakte Diego Biseswar de lat.
Voor rust was het tempo in de wedstrijd bijzonder laag en ook de zorgvuldigheid aan beide kanten kon wat beter. Zowel NEC als Feyenoord leed regelmatig balverlies en daardoor oogde het spel rommelig. Echt grote kansen waren er voor rust nauwelijks. Beide ploegen kregen de eindpass zelden bij de spitsen.

Na rust gingen het niveau en het tempo in de Goffert omhoog, maar pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd het echt leuk. Biseswar opende de slotfase met een schot dat over NEC-doelman Gabor Babos heen zeilde en tegen de onderkant van de lat uiteenspatte.
Daarna golfde het spel heel en weer en kreeg NEC enkele goede kansen. Zomer torende bij een corner boven iedereen uit, maar zijn kopbal werd door Karim El Ahmadi op de lijn weggewerkt. Toen al het publiek zich al zo ongeveer neer had gelegd bij een gelijkspel ontstond er plotseling nog een kans voor NEC. Een kopbal van Vleminckx stuiterde buiten bereik van Feyenoord-doelman Erwin Mulder rakelings langs de paal.
Bron: Novum
Zie hier de sfeerfoto’s.