NEC hoopt in januari weer publiek in de Goffert te verwelkomen. “Met de nodige verstevigingen zou een deel van het stadion gebruikt kunnen worden”, liet Jeroen Rengers weten in de Jarda Podcast van dinsdagavond.

Op dit moment worden alle tribunedelen onderzocht. De voorlopige onderzoeken wijzen uit dat de constructie van de panelen overal hetzelfde is als bij het uitvak. Stalen balken of torens moeten ervoor zorgen dat de tribunes verstevigd en veilig gebruikt kunnen worden. Mogelijk al voor de helft of 2/3 van de normale capaciteit.

“De resultaten zien er vooralsnog positief uit en dat is hoopvol”, zegt Jeroen Rengers. De verstevigingen kunnen ook de basis zijn voor het nieuw te bouwen stadion. Mocht het uiteindelijk toch niet mogelijk zijn, dan zijn er serieuze plannen voor een noodstadion. Daarvoor zijn de afgelopen weken meerdere locaties binnen de gemeente Nijmegen bekeken.

Luister hieronder Jarda Podcast #89: balen van een punt in Alkmaar en het mysterie van het nieuwe uitshirt. Of luister via jouw favoriete kanaal, zoals Spotify, iTunes of Google.

Foto: Rob Koppers