Zondag speelt NEC in de eigen Goffert tegen FC Groningen zonder publiek. NEC hoopt nog steeds dat sponsoren en supporters de wedstrijd vanuit het hoofdgebouw en omloop van het stadion kunnen bekijken.

In de laatste Jarda Podcast gaat Jeroen Rengers, voorzitter van Supportersvereniging NEC, in op de plannen. “NEC wil schermen neerzetten in de omloop van het stadion, achter de Hazenkamptribune en bij de Schup. Ook zal de Eendracht geopend zijn. Hopelijk kan zo nog een feestje gebouwd worden en support komen vanachter de tribunes.” Locaties in de stad zelf vielen snel af. “De Jan Massinkhal, Openluchttheater, Vasim hadden al iets anders geprogrammeerd staan of konden het op korte termijn niet meer organiseren”, zegt Rengers.

Een brede afvaardiging vanuit de supporters en sponsoren zijn dinsdag bijgepraat over hoe alle keuzes, zoals nu spelen zonder publiek, tot stand zijn gekomen. Jeroen Rengers: “Aan ons is ook gevraagd naar de voorkeuren qua stadion en wat we verwachten qua bij bepaalde steden en reisafstanden. Kies je voor een klein stadion dichtbij of groter stadion verder weg.”

Voor sponsoren zal het hoofdgebouw geopend zijn. Op social media vragen supporters zich af of er net als in coronatijd wel genodigden zullen zijn. “NEC zal pas communiceren als het groen licht krijgt van de gemeente”, zegt Rengers. “Het hoofdgebouw staat niet onder toezicht en is dus vrij. De Jupiler Lounge (Gaanderij) en Bikkels worden ingericht om de wedstrijd vanaf schermen te bekijken. De hoofdtribune zal geheel leeg blijven.”

De rolstoeltribune en skyboxen (loges) vallen dus niet onder toezicht. De stoelen bij de loges mogen niet benut worden en er worden minder mensen toegelaten. NEC laat weten dat zij vanwege rechten en plichten richting deze houders de loges niet zullen sluiten.

Rengers: “Dat de loges wel straks gevuld zijn, voelt wrang. We hebben in dit brede overleg met andere supporters, sponsoren en de club aangegeven dat als vanuit de logeboxen de wedstrijd wél gevolgd kan worden, dit een verkeerd signaal zal zijn naar alle andere supporters. Juist nu supporters NEC weer twee keer moeten missen en vorig jaar na coronatijd massaal geen compensatie hebben gevraagd.”

SV NEC doet daarom ook een beroep op deze sponsors. “Voor een seizoenkaarthouder op Vak M is zijn bijdrage aan de club gevoelsmatig net zo hoog als wat een sponsor voor de club doet. In deze tijden is het belangrijk om solidair te zijn met elkaar en geen onderscheid te maken. Kom naar De Schup, Eendracht of Hazenkamp om vanuit daar NEC te ondersteunen”.

Beluister hieronder de laatste Jarda Podcast: