NEC probeert de helft van de seizoenkaarthouders een plek te kunnen geven tegen Go Ahead Eagles op donderdag 10 februari. Het Goffertstadion mag voor een derde gevuld worden, wat betekent dat er plaats is voor 4200 supporters. De andere helft is op 19 februari welkom als NEC thuis tegen RKC Waalwijk speelt.

De wedstrijd in de kwartfinale van de beker betekent sinds lange tijd weer publiek in De Goffert. “Ik ben blij dat we weer supporters kunnen ontvangen”, zegt Wilco van Schaik tegenover ForzaNEC. “Aan de andere kant ben ik wel teleurgesteld dat dit maar een-derde zal zijn. Er zijn veel testevenementen geweest en in die resultaten is naar buiten gekomen dat er niet tot nauwelijks besmettingen worden opgelopen in een stadion. In andere voetballanden worden de fieldlabs wel serieus genomen”, aldus Van Schaik.

De club hoopt de helft van de seizoenkaarthouders een plek te kunnen tegen Go Ahead Eagles. “Als club zijn we druk bezig om dit goed te kunnen organiseren. Het vraagt veel organisatie, want iedereen moet een andere, geplaceerde plek krijgen. Dat resulteert in extra beveiliging, maar ook extra bemanning in de catering.”

NEC zal het stadion niet gesloten houden, zoals FC Twente doet. “Dit willen we als club niet doen. Je gaat daardoor alleen maar mensen dwarszitten. Als je de supporters weert, dan zoeken ze wel een plekje in de stad. We moeten blij zijn met wat we krijgen. We hebben onze supporters gemist en die willen wij zo goed mogelijk ontvangen. Hetzij helemaal of om-en-om.”

Foto: Rob Koppers