NEC wil zich nog voor het einde van de transferperiode versterken met Mathias Bossaerts. Dat melden diverse Belgische media. De 22-jarige verdediger mag vertrekken bij KV Oostende, werd uit de selectie gezet en had aanvankelijk helemaal geen trek in een overstap naar Nijmegen.

Volgens Het Nieuwsblad begint de tijd nu ook te dringen voor Bossaerts en is er afgezien van NEC weinig interesse in hem. Technisch directeur Hugo Broos was eerder al hard voor de verdediger. "Hij kan naar NEC, maar weigert. Het is geen club aan de Costa del Sol, nee. Maar denkt hij dat Barcelona gaat komen? De realiteit is dat er amper interesse is. Als hij NEC weigert, kan hij straks wellicht een andere job gaan zoeken voor minder geld. Maar goed, hij mag me een ouwe zaag vinden."

Aan de andere kant is Bossaerts juist boos op Oostende. "Deze twee jaar hebben mij wel wijzer gemaakt. Nu ken ik de andere kant van het voetbal en dat maakte mij mentaal sterker. Ik doe nu gewoon mijn best. Dan zie ik wel wat er komt. Dat neemt niet weg dat ik het schandalig vind wat ze in Oostende met mij deden, mij nog voor het seizoen begint naar de beloften sturen. Tenslotte was ik vorig seizoen nog basisspeler bij Jong België."

Bossaerts stond bij Anderlecht te boek als een toptalent en vertrok op jonge leeftijd naar Manchester City. Daar brak hij niet door, waarna hij naar Oostende ging. Mede door blessures werd hij daar nooit een vaste waarde. Het contract van Bossaerts loopt nog een jaar door.

Foto: Rob Koppers