Robin Roefs is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Het is voor de doelman een beloning, nadat hij de geblesseerde Jasper Cillessen met verve heeft vervangen. In totaal zijn vier NEC’ers opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Zweden.

Het is voor de 20-jarige doelman zijn eerste oproep voor het één na hoogste nationale elftal. De doelman is op de radar van bondscoach Michael Reiziger verschenen door zijn optredens als vervanger van Cillessen. Roefs mocht een maand onder de lat staan tijdens de blessure van de eerste keeper. Bij Jong Oranje moet Roefs vechten voor een plekje met Calvin Raatsie (Jong FC Utrecht), Dani van den Heuvel (Leeds United O21) en Rome-Jayden Owusu-Oduro (Jong AZ). Naar alle waarschijnlijkheid worden drie van deze doelmannen opgenomen in de definitieve selectie.

Roefs is niet de enige NEC’er die op een uitnodiging kon rekenen. Youri Baas, Sontje Hansen en Dirk Proper zijn allen van de partij in de voorselectie. Proper en Hansen zijn belangrijke krachten in Jong Oranje en zullen waarschijnlijk ook nu weer bij de definitieve selectie zitten. Baas maakte zijn debuut voor het hoogste jeugdelftal al, maar werd de vorige interlandperiode thuisgelaten, omdat hij aan de kant stond met een blessure.

Met vier spelers in de voorselectie is NEC, samen met AZ en Ajax, de hofleverancier van de voorselectie van Jong Oranje. Op 16 november speelt de ploeg in Almere tegen Jong Gibraltar, om vier dagen later de degens te kruisen met de aanstormende talenten van Zweden. Op 10 november krijgen de NEC’ers te horen of ze de definitieve selectie gehaald hebben.

Foto: Rob Koppers