Er wordt komende zondag een minuut stilte in acht genomen voorafgaand aan NEC – FC Den Bosch. Dit gebeurt niet vanwege het overlijden van één persoon, maar ter nagedachtenis aan alle NEC’ers die in 2019 kwamen te overlijden. De Nijmeegse club wil hiervan een traditie maken bij de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar.

"Dit is een passend eerbetoon van en aan iedereen die betrokken is bij NEC", vertelt rvc-lid Leonard Ariëns. "Vanuit de Supportersraad is dit idee gekomen om op deze wijze de eerste thuiswedstrijd van het jaar te gebruiken als een moment van bezinning voor al die mensen voor wie NEC duidelijk zoveel betekenden."

NEC meldt verder:
Voorafgaand aan de wedstrijd verschijnen de namen van alle overledenen op het scherm in het Goffertstadion. Het is voor iedereen mogelijk om een naam van een overleden dierbare door te geven die N.E.C. een warm hart toedroeg. Via het mailadres info@nec-nijmegen.nl  (onder vermelding van: ‘N.E.C. Herdenkt’) geef je deze naam door aan de club, waarna N.E.C. ervoor zorgt dat deze naam op het scherm zal worden getoond voorafgaand aan het thuisduel tegen FC Den Bosch. Let op: opgeven kan tot vrijdag 10 januari 16.00 uur!
 
Foto: Rob Koppers