NEC heeft in stadion Galgenwaard met 0-3 weten te winnen van FC Utrecht. Al vroeg kwam het op voorsprong via Melvin Platje. In de eerste helft hield NEC goed de controle over de wedstrijd. Na de theepauze was Utrecht wat sterker en werd het enkele keren gevaarlijk, waar NEC goed weg kwam. Ruim vijf minuten voor tijd was het toch NEC dat de score verdubbelde via Erik Falkenburg en in de blessuretijd maakte Boymans er nog 0-3 van.
Een week geleden wist NEC voor het eigen fanatieke publiek te domineren tegen aartsrivaal Vitesse. Er werd met 2-1 gewonnen en de debuterende AZ-huurling Ruud Boymans scoorde de winnende treffer. Een droomdebuut voor Boymans in de Goffert. Ook Erik Falkenburg debuteerde in dit duel. Ook tegenstander FC Utrecht had een goed weekend. In de Grolsch Veste wist de ploeg uit Utrecht te stunten door met 2-4 te winnen van FC Twente. Bij NEC startte nieuwkomer Falkenburg voor het eerst in de basis, terwijl Boymans opnieuw op de bank moest plaatsnemen.
Utrecht begon vrij sterk aan de wedstrijd, maar kreeg nog geen uitgespeelde kansen. Aan de andere kant probeerde NEC via corners van Van der Velden en Koolwijk gevaarlijk te worden, maar echte drieging ging hier niet van uit. Diezelfde Koolwijk nam na een kwartier spelen een corner vanaf de rechterflank en de bal viel zomaar voor de voeten van Melvin Platje, die niet aarzelde en zijn zevende van het seizoen binnen schoot: 0-1. Door de druk van de NEC-spelers had Utrecht het na de goal moeilijk met opbouwen en was doelman Ruiter enkele keren genoodzaakt een verre trap richting de aanvallers te geven. Babos werd nog bijna verrast nadat een slap schot van Duplan buiten zijn bereik, net naast de goal rolde. 
Koolwijk had even later hoogstpersoonlijk de gelegenheid om de score te verdubbelen, maar het schot, dat met zijn zwakkere rechter been werd genomen, zwaaide af en belandde in de achtergelegen tribune. Na een foutje van Pálsson kwam Utrecht in balbezit en Mulenga vuurde al snel op het doel van Babos, maar het schot kwam in het zijnet terecht. Het liep na de tegengoal een stuk moeilijker bij Utrecht en de ploeg van Jan Wouters had veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Over ballen in de ploeg houden gesproken: Na een prima vangbal van Ruiter wilde de doelman met een verre worp een counter inleiden, maar de doelman hield de bal zo lang vast bij zijn worp, dat hij de bal bijna in zijn eigen doel wist te krijgen. Zijn verdediging hielp hem een ‘handje’.
AZ-huurling Falkenburg schoot even later buiten de zestien richting het doel van Ruiter, maar de bal ging net naast. De Utrecht-goalie zal zich gerealiseerd hebben dat hij daar met geen mogelijkheid bij had gekund. Zonder iets weg te geven ging NEC rusten bij een 0-1 voorsprong. Melvin Platje scoorde de enige goal van de eerste 45 minuten, waarin NEC de Domstedelingen goed in de hand wist te houden en hierdoor weinig weggaf.
Na de thee had Utrecht eindelijk door wat er moest gebeuren: doelpunten maken. De ploeg ging dan ook op jacht naar een treffer en dwong NEC meer op de eigen helft. Na een corner van Duplan zat Babos naast de bal en via Bulthuis kwam de bal op het hoofd van Mulenga, die de bal op de lat kopte. NEC kwam goed weg en verloor de controle over de wedstrijd steeds meer. Het leek wachten op een Utrechtse gelijkmaker, maar vooral wachten op ingrijpen van NEC-trainer Alex Pastoor. Op een van de spaarzame momenten dat NEC er in de tweede helft uitkwam, kreeg Falkenburg de kans na een voorzet van Koolwijk, maar doelman Ruiter voorkwam een Nijmeegse treffers.
Ruim een kwartier voor tijd bracht Pastoor Boymans voor Platje, om zo voor wat meer zekerheid en balvastheid in de voorhoede te zorgen. Na een ingooi van Utrecht die werd verlengd door een Utrecht-speler, wipte Van der Gun de bal nog maar net over het doel en kwam NEC opnieuw goed weg. Aan de andere kant maakte Falkenburg er na een goede voorzet 2-0 van, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Pálsson werd even later gevaarlijk via een afstandschot, die door Ruiter knap werd gekeerd. NEC kreeg wat meer controle over de wedstrijd. Het was nog even billenknijpen aan NEC-zijde. Ruim vijf minuten voor tijd gooide NEC de wedstrijd op slot. Via Koolwijk kwam de bal voor de voeten van Falkenburg en hij schoot de bal in de korte hoek achter Ruiter: 0-2. In de blessuretijd maakte Boymans er na een pass van Foor ook nog 0-3 van door een knappe spitsengoal. Zo wint NEC voor de derde keer op rij, nadat het eerder FC Groningen en Vitesse versloeg.
Aankomende vrijdag speelt NEC in de eigen Goffert tegen VVV-Venlo. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Wedstrijdverloop
15’ 0-1: Platje.
85’ 0-2: Falkenburg.
93’ 0-3: Boymans.
Opstellingen
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Duplan (70’ Schepers), Kali, Asare, Zullo (62’ De Kogel); Van der Gun, Mulenga.
NEC: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Amieux; Pálsson (88’ Stutter), Van der Velden, Koolwijk; Falkenburg (86’ Foor), Platje (73’ Boymans), Rieks.