Voor de laatste keer in het reguliere seizoen kwam NEC in actie tegen Almere City. Het Yanmar stadion was zondagmiddag het theater voor de eerste ontmoeting tussen beide clubs op Eredivisieniveau. Almere begon flitsend, kwam verdiend op voorsprong en deed zichzelf eigenlijk te kort door NEC maar één keer te pijnigen. Na een halfuur rechtten de Nijmegenaren de rug, waarna de ploeg van Rogier Meijer relatief simpel uitliep naar een 1-4 overwinning. Voor NEC wachten nog twee thuiswedstrijden in de play-offs voor Europees voetbal.

Voorafgaand aan de wedstrijd hing er al een prachtige sfeer in het Yanmar stadion. Almere speelt ook volgend jaar in de Eredivisie en dat mocht iedereen weten. De vlammende start van de thuisploeg kwam die sfeer alleen maar ten goede. Al binnen een minuut moest Jasper Cillessen redding brengen op een vlammend schot van Kornelius Hansen. De poging was het startschot voor een sterke openingsfase van de thuisploeg. NEC kreeg geen vat op de aangepaste formatie van Pastoor, die meerdere wijzingen door had gevoerd ten opzichte van recente wedstrijden.

Comeback met de kop

Juist toen het duel even leek te bedaren, kwam Almere City op voorsprong: Rajiv van La Parra schoot met uiterste precisie in de verre hoek, buiten het bereik van Jasper Cillessen. Redelijk uit het niets kwam NEC op 1-1. Een mooie actie van Sontje Hansen liep vast, waarna Chery de bal voor lepelde op het hoofd van Kodai Sano. De Japanner werd niet gedekt en kon zo vrij de gelijkmaker inkoppen. NEC was bevrijd na de treffer en kreeg via Chery een enorme kans op de voorsprong. Keeper Nordin Bakker lag al op de grond na een actie van Baas, maar een poging van Chery werd van de lijn gehaald. Op slag van rust pakte NEC toch de leiding: Chery zette voor uit een vrije trap, Proper kopte raak.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Rustig uitlopen

Hansen bleef na een teleurstellende eerste helft achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Sylla Sow, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor NEC. Het lukte de Nijmegenaren niet om de wedstrijd echt naar zich toe te trekken, maar van Almere had het weinig te vrezen. Pas na een minuut of tien kropen de Flevolanders wat meer uit hun schulp en moest Cillessen een aantal keer in actie komen. Net als in de eerste helft leek dit precies te zijn wat NEC nodig had, een opleving van de thuisploeg. Na een afgeslagen schot van Chery belandde de bal voor de voeten van Koki Ogawa, die geen moment twijfelde en de 1-3 voor zijn rekening nam. Luttele minuten na de treffer van Ogawa kreeg Proper een enorme kans op zijn tweede van de middag, maar de middenvelder faalde oog in oog met doelman Bakker. De wind was uit de zeilen bij Almere, maar niemand op de tribune leek zich daar druk om te maken. Voor Almere telde enkel het feit dat de club ook volgend jaar actief is op het hoogste niveau, het resultaat van vandaag deed er eigenlijk niet toe. De 1-4 van Chery was nog een fraai hoogtepunt in een verder rustige slotfase, waarin NEC druk wisselde om iedereen fit te houden voor de naderende play-offs voor Europees voetbal.

In het kort

Wedstrijdverloop:
19′ 1-0, Van La Parra
31′ 1-1, Sano
45+1′ 1-2, Proper
64′ 1-3, Ogawa
80′ 1-4, Chery

Geel: Resink (Almere City)

Opstelling Almere City: Bakker; Jacobs, Van Bruggen, Resink (82′ Post), Floranus (82′ Mbe Soh); Akujobi, Robinet, Peña (46′ Barbet), Ritmeester van de Kamp (68′ Mattoir); Van La Parra (59′ Van Duiven), Hansen

Opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Ross, Verdonk, Baas; Proper (71′ Schöne), Chery, Hoedemakers (83′ Rossen); Hansen (46′ Sow), Ogawa (83′ Olden Larsen), Sano

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Foto’s: Orange Pictures