Nadat eerder al duidelijk werd dat NEC in een volle Goffert zal aantreden tegen Ajax op 23 april, kwam daar vandaag nog meer goed nieuws bij. De Nijmeegse formatie heeft namelijk de twee duels daarvoor ook de volledige steun van het publiek.

De eerstvolgende wedstrijd is aankomende zondag uit tegen SC Cambuur. Het uitvak zal daar volledig bezet zijn met 400 NEC-supporters. Een week later op 9 april zal De Goffert voor het eerst in lange tijd weer eens helemaal vol zitten. Voor de wedstrijd tegen FC Twente zijn de thuisvakken namelijk uitverkocht.

Ook het uitvak lijkt dan weer open te mogen. De Tukkers hebben namelijk 420 kaarten in de verkoop gedaan voor de uitwedstrijd in Nijmegen, evenals Ajax een week later. Door dat gegeven lijkt het erop dat de gemeente en omgevingsdienst na de restauratiewerkzaamheden het uitvak weer veilig hebben verklaard.

Na het duel tegen FC Twente op 9 april en een week rust komen de Amsterdammers 23 april op bezoek. NEC heeft dus drie wedstrijden op rij de volledige support van het eigen publiek in de jacht op plek acht. Om daar vier wedstrijden van te maken moet het uitvak in Utrecht uitverkocht worden. De kaartverkoop voor het duel tegen de Domstedelingen op vrijdag 29 april start op vrijdag 1 april. Het uitvak in Galgenwaard biedt plaats aan minimaal 1.000 fans.

Foto: Rob Koppers