In een doodsaaie wedstrijd heeft NEC zich tegen RKC Waalwijk verzekerd drie punten. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft lastig door de defensie van de Brabanders heen en vond het in de tweede helft niet meer nodig er doorheen proberen te komen. De wedstrijd eindigde in de Goffert in 2-0.

NEC is bezig aan een sterke reeks en pakte zes punten tegen de hoog geklasseerde Limburgse ploegen Fortuna Sittard en MVV Maastricht. RKC Waalwijk is daarentegen van middenmotor in de Eredivisie binnen een paar jaar gedegradeerd naar degradatiekandidaat van de Jupiler League. Ook dit seizoen is RKC zwak begonnen. De huidige achttiende plaats is ondermaats voor de Brabanders.

NEC trad tegen RKC Waalwijk aan met een aangetaste verdediging. Rechtsback Guus Joppen pakte tegen Fortuna twee keer geel en wordt dus vervangen door Michael Heinloth, terwijl Wojciech Golla ook niet ongeschonden uit het duel kwam. Hij wordt vervangen door Robin Buwalda. Verder keerde Oranje-smaakmaker Ferdi Kadioglu terug in de basis bij NEC, in plaats van de tegenvallende Joey Sleegers.

Het duel kwam moeizaam op gang. NEC had een licht overwicht maar kon dat niet omzetten in kansen. Pas vlak voor het einde van de eerste helft kwam NEC op stoom. Sven Braken kopte vijf minuten voor het rustsignaal de 1-0 binnen uit een vrije trap van Arnaut Groeneveld. Daarna was het gelijk te zien dat RKC uit de verdedigende stellingen moest, want er kwam gelijk ruimte voor een tweede treffer. Sven Braken zag zijn schot geblokt worden, maar recht voor de voeten vallen van Mohamed Rayhi. De buitenspeler, die in de vorige twee wedstrijden ook al scoorde, volleerde de bal in de korte hoek voorbij keeper Etienne Vaessen.

In de tweede helft had NEC niet meer de directe behoefte om de score uit te breiden. Het was RKC Waalwijk dat de grootste kansen kreeg, hoewel NEC nooit echt in gevaar kwam. Ook bij het inbrengen van Steeven Langil twintig minuten voor tijd ging NEC weer iets meer in de aanval. NEC leek genoegen te nemen met een 2-0 overwinning en deed niet al te veel inspanningen om de derde goal te verzorgen.

Scoreverloop:
42′ Sven Braken (Arnaut Groeneveld) 1-0
45′ Mohamed Rayhi (afvallende bal) 2-0

Gele kaarten: Seys (RKC Waalwijk)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Robin Buwalda, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk; Gregor Breinburg, Ferdi Kadioglu (87′ Joey Sleegers), Mart Dijkstra (C); Mohamed Rayhi (90′ Kevin Jansen), Sven Braken, Arnaut Groeneveld (72′ Steeven Langil).

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Gigli Ndefe, Jan Lammers, Henrico Drost, Paul Quasten; Daan Rienstra (83′ Roland Bergkamp), Nikki Baggerman, Hans Mulder (53′ Serginho Greene); Chovanie Amatkarijo, Johan Voskamp, Dylan Seys (72′ Said Bakari). 

Foto: Rob Koppers