NEC probeert al sinds 2012 om het Goffertstadion terug te kopen van de gemeente. De Nijmeegse club wil het stadion namelijk moderniseren en uitbreiden. Echter zijn deze plannen, zolang de gemeente eigenaar is van de Goffert, niet haalbaar. Wilco van Schaik meldt bij De Gelderlander dat de nieuwe terugkoop-deadline van het stadion zeer waarschijnlijk wordt verschoven van 1 juli 2021 naar 31 december 2023, al is er nog geen officieel akkoord over die datum.

Het huidige huurcontract loopt nog door tot 2043. Zowel de gemeente als NEC wil af van dit contract. Daarom is de gemeente NEC eerder al tegemoetgekomen door de huur die het sinds 2017 betaalt af te trekken van het totale bedrag dat de club moet betalen om het stadion te kopen. Het totale bedrag om het stadion te kopen is nog 6,7 miljoen euro. NEC heeft dus naar alle waarschijnlijkheid tot 31 december 2023 om dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Van Schaik wil eind 2023 ook meteen met de verbouwing beginnen. Er wordt gedacht aan een extra verdieping in het hoofdgebouw, meer business-seats en een vergroting van de bezoekerscapaciteit van 12.500 naar 15.000 of 16.000 stoelen. Daarnaast denkt de algemeen directeur ook aan het bouwen van sociale huurwoningen voor studenten en expats in de directe omgeving van de Goffert. Volgens van Schaik zorgt deze ‘bundeling van functies’ (sportvoorziening en wonen) voor meer leven in de brouwerij. En dat niet alleen tijdens wedstrijddagen, maar ook op momenten dat NEC niet speelt.

Marcel Boekhoorn zal mogelijk een belangrijke rol spelen in de terugkoop van het stadion. Boekhoorn zou van plan zijn om opnieuw miljoenen in NEC te investeren, maar is volgens van Schaik op dit moment niet betrokken bij de stadionplannen. Insiders denken dat Boekhoorn wil wachten tot het stadion tegen gunstigere voorwaarden kan worden gekocht en wanneer er duidelijkheid is over wat er van de gemeente wel en niet gedaan mag worden bij de Goffert.