Philippe Sandler heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij NEC. Donderdagochtend verscheen de ex-Feyenoorder al individueel op het trainingsveld, later op de dag zette Sandler (25) zijn krabbel onder de meerjarige verbintenis. Sandler speelt vooralsnog geen wedstrijden en laat ook de groepstrainingen aan zich voorbij gaan.

Van Leeuwen licht toe waarom NEC Sandler ondanks zijn blessuregevoeligheid aan heeft getrokken. “Sandler is één van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland. Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal. Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan echter parten gespeeld. De medische staf van NEC heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor NEC een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst.”

Sandler reageert ook op zijn transfer. “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. De afgelopen periode is in verband met blessures lastig geweest, maar het is nu tijd om vooruit te kijken. Het plan dat de club me schetste sprak me enorm aan en ik zie hier een mooie rol voor me weggelegd. De komende weken staan voor mij in het teken van honderd procent fit worden, zodat ik daarna van waarde kan zijn in de groep. Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan en kijk uit naar de wedstrijden bij NEC.”

Vacatures

NEC zit nog verlegen om centrale verdedigers, aangezien jeugdspeler Guus Gertsen de enige wisselspeler is achter het blok Iván Márquez en Joris Kramer. Met de komst van Sandler heeft NEC zich in de breedte versterkt. Sandler debuteerde al in 2016 in de Eredivisie voor PEC Zwolle. Na twee seizoenen bij PEC maakte hij een droomtransfer naar Manchester City, waar hij nooit in het eerste debuteerde.

Na huurperiodes bij Anderlecht en het Franse Troyes kwam Sandler vorig seizoen terecht bij Feyenoord, waar hij mede door een enkelblessure slechts twee wedstrijden speelde. Met Sandler is NEC nog niet klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Ted van Leeuwen is nog altijd op zoek naar een extra spits en een vleugelspeler.