Rober González speelt komend seizoen voor NEC. De Spaanse middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Real Betis, wat zijn contract verlengde tot medio 2025. Bij de huurdeal zit een koopoptie, maar ook een terugkoopoptie voor de club uit Sevilla.

González is de zevende versterking deze zomer. Dat is nodig ook want de spoeling was erg dun in Nijmegen. Vooral de nummer tien positie en centraal achterin waren de hoofdpijndossiers, een van die problemen is met de komst van González dus opgelost. De Spanjaard krijgt de moeilijke taak om Oussama Tannane op te volgen. González scoorde vorig seizoen op het tweede niveau van Spanje twee goals en gaf twee assists, dat deed hij in 28 wedstrijden.

In de huurdeal zit een dus een koopoptie, maar mocht NEC die optie lichten heeft Betis weer de kans om de speler zo terug te halen. Dat komt door de terugkoopoptie die Betis in het contract heeft laten zetten.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van de 22-jarige middenvelder. “We zijn blij dat Rober voor N.E.C. heeft gekozen”, begint Aalbers op de clubsite. “Rober is een linksbenige aanvallende middenvelder die ook op de rechtervleugel uit de voeten kan. Zijn technische vaardigheden, doelpunteninstinct en creativiteit zullen een waardevolle toevoeging zijn aan het aanvalsspel van het team.” Zaterdag speelt NEC een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk, daar zal de Spanjaard logischerwijs geen minuten gaan maken, maar misschien komt hij wel zijn nieuwe teamgenoten aanschouwen.

Foto: NEC Nijmegen