De tijdelijke komst van Rangelo Janga naar NEC is rond. De 28-jarige spits wordt dit seizoen gehuurd van Astana uit Kazachstan. Nu al het papierwerk in orde is, mag Janga zich NEC’er noemen. De aanvaller zou zaterdag al kunnen meedoen tegen RKC Waalwijk. NEC heeft een optie tot koop bedongen.

Janga, die in het verleden ook bij Excelsior, Willem II en FC Dordrecht speelde, reageert op de clubsite op zijn komst naar NEC: "Ik ben blij dat ik aan de slag kan in Nijmegen. Ik ben warm ontvangen bij de club en ik kijk ernaar uit om de stad te leren kennen, in de Goffert te spelen en de supporters te laten juichen. Ik wil er samen met mijn teamgenoten alles aan doen om NEC terug te brengen naar het hoogste Nederlandse niveau."

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "We zijn langere tijd in gesprek geweest met een aantal spitsen. Een aantal weken geleken raakten we in gesprek met Janga. Uit het contact dat we hebben gehad over zijn situatie bleek dat hij graag terug naar Nederland wilde. Ook zijn club wilde graag dat hij zich weer in de kijker zou spelen. Rangelo is een speler zoals we zochten: sterk aan de bal, een aanspeelpunt, kan goals maken en met een juiste werkethos. We verwachten dat hij de vacature die we hebben goed kan invullen. We zijn blij dat Rangelo ons team komt versterken en wensen hem veel succes bij NEC."