NEC heeft zich weten te versterken met de Hongaarse international Zoltán Szélesi. De 29-jarige vleugelverdediger heeft in Nijmegen een contract getekend tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Dit liet de eredivisieclub vrijdag weten.
NEC, dat al sinds augustus bezig was om Szélesi aan te trekken, heeft hemel en aarde moeten bewegen om de Hongaar naar Nijmegen te halen. De verdiger speelde sinds de zomer van 2010 voor het Griekse Volos, maar wilde daar vertrekken nadat club wegens corruptie was teruggezet naar een lagere divisie. De Griekse voetbalbond en wereldbond FIFA gaven de speler echter lange tijd niet vrij. Nu is aan al het getouwtrek dan eindelijk een einde gekomen.
”De afgelopen drie maanden waren voor mij erg zwaar”, kijkt de kersverse aanwinst van NEC op de website van zijn nieuwe club terug op een bewogen periode. ”Ik ben zeer teleurgesteld in de autoriteiten dat ze mij niet eerder hebben vrijgegeven. Nu is alles gelukkig rond en kan ik me weer volledig richten op het voetbal. Ik ben NEC enorm dankbaar voor alle tijd en energie die ze in deze transfer hebben gestoken en het vertrouwen wat ze al die tijd in me hebben gehad.”
Szélesi wil aan het publiek laten zien waarom NEC zo veel moeite voor hem heeft gedaan. ”Ik wil nu graag zo snel mogelijk laten zien wat ik in huis heb en een bijdrage leveren aan sportief succes.”
Bron: FCUpdate