Alexis Tibidi komt NEC komend seizoen op huurbasis versterken. De 19-jarige vleugelspeler komt voor één seizoen over van het Franse Troyes. NEC heeft geen optie tot koop bedongen.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van Tibidi. “Alexis is een voorhoedespeler en het type dat we graag nog aan onze selectie wilden toevoegen”, aldus Aalbers tegenover de clubwebsite. “Hij staat al geruime tijd op onze scoutingslijsten en nu deed de mogelijkheid zich voor om hem te halen. Alexis komt het best tot zijn recht aan de linkerkant, maar is op meerdere posities inzetbaar. We zijn blij dat hij in Nijmegen is.”

Ook de speler zelf is blij dat hij komend seizoen voor NEC speelt. “Ik ben blij om hier in Nijmegen te zijn en ben erop gebrand er een mooi seizoen van te maken”, verteld Tibidi. “NEC is een club met een rijke historie, waar in het verleden al veel aanvallers een stap naar een grote competitie hebben gemaakt. Ik denk dan ook dat dit een club is waar ik de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten. Ik kijk ernaar uit om wedstrijden voor NEC te gaan spelen.”

Foto: NEC