NEC maakt de favorietenstatus in de Jupiler League tot nu toe waar. Na een simpele zege op FC Eindhoven (3-1), werd vrijdagavond FC Volendam over de knie gelegd: 0-2. De goals kwamen van Sjoerd Ars en Christian Santos. De spelers van trainer Ruud Brood maakten in de eerste uitwedstrijd van het seizoen een gretige indruk en lieten vooral in de eerste helft verzorgd voetbal zien. Dit zal in Nijmegen voor alleen nog maar meer vertrouwen zorgen.
Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd. NEC beheerste dat aanvallende spel stukken beter dan de thuisploeg. De ruimte aan de zijkanten werd goed benut. Via voorzetten was de Nijmeegse ploeg de hele eerste helft gevaarlijk. In de 16e minuut werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Kristjàn Emilsson veroverde de bal op de helft van Volendam waarna Gregor Breinburg er met de bal ervan door ging. Met zijn fluwelen linkerbeen bezorgde hij een pass op maat. Ars twijfelde geen moment en kopte de bal over de keeper heen: 0-1.
Ook in de periode daarna waren de Nijmegenaren de bovenliggende partij. Volendam werd nauwelijks gevaarlijk. Een keer werd een lange bal van achteruit gevaarlijk. Robert Mühren, vorige week nog vier keer trefzeker tegen FC Oss, ontsnapte aan de buitenspelval maar kwam ploeggenoten tekort, waardoor NEC gemakkelijk kon uitverdedigen. Alireza Jahanbakhsh had, zowel aan de linker- als rechterkant, totaal geen moeite met zijn tegenstanders. De Iraniër kon door zijn dribbels meerdere malen zelf gevaarlijk worden of zijn ploeggenoten in stelling brengen. Santos miste op een zijn voorzetten een teenlengte om zijn ploeg op een 0-2 te brengen. Het enige wat NEC zichzelf in de eerste helft kon verwijten, was dat het meer doelpunten had kunnen maken.    
In de tweede helft kwam het eerste gevaar ook uit een voorzet van NEC. Ars verzaakte om zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Die tweede goal kon echter niet lang uitblijven. In de 56e minuut scoorde Santos zijn eerste treffer in dienst voor de Nijmeegse club. Niet verassend kwam het doelpunt uit een voorzet vanaf de linkerkant. Tom Daemen speelde de makkelijk versierde vrije trap snel door op Kevin Conboy. De Deen bereikte met zijn voorzet Santos bij de tweede paal. De rechtsbuiten kopte de bal prima binnen:0-2.
Daarna vonden de Nijmegenaren het wel goed geweest. Volendam miste de kwaliteit en de creativiteit om iets gevaarlijks te creëren. Een keer kreeg de thuisploeg een kans op een doelpunt, maar Marengo schoot de bal naast het doel van Joshua Smits. De keeper was bij elke andere halve voorzet of schot waakzaam en leek niet echt veel moeite te hoeven doen om de nul te houden. Uit de counter kreeg NEC nog een paar kansen om de score nog verder uit te bouwen. De ploeg vond de 0-2 echter wel goed genoeg.  
Volgende week vrijdag komt NEC weer in actie. Dan komt Fortuna Sittard op bezoek in de Goffert. Dit duel begint om 20:00 uur.
Scheidsrechter: Higler.
Gele kaart: Daemen.
Opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen (85’ Leiwakkabessy), Breinburg, Van Moorsel (Foor 69’); Jahanbakhsh, Ars, Emilsson (29’ Santos).
Opstelling Volendam: Heijblok; Akouili, Wiffert (’83 Lo fo Sang), Schilder, Luirink (Philips’64); Overtoom, Fafiani, Van Kippersluis; Kuwas (Veerman 45’) , Mühren, Marengo.