NEC heeft dinsdagavond de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Op Sportpark De Bosk werd Harkemase Boys met maar liefst 0-8 verslagen.
De thuisploeg liet al vroeg in de wedstrijd merken zich niet zomaar over te geven, maar bleek achteraf kwalitatief veel minder te zijn dan de tegenstander uit Nijmegen. Terwijl NEC in de beginfase enkele matige kansen kreeg, waren er voor Harkemase Boys ook goede mogelijkheden na rappe aanvallen. Toch kwamen de bezoekers uit Nijmegen in de 19e minuut op voorsprong. Vanaf de rechterflank maakte Christoph Hemlein een kans op koele wijze af: 0-1. Na de eerste treffer werd NEC alleen nog maar beter, maar Jakob Jantscher en doelpuntenmaker Hemlein  verzilverden hun kansen niet. 
Even later kreeg aanvaller Hemlein opnieuw een kans op aangeven van Koolwijk. De Duitser bleef kalm en stuurde de bal met een simpel tikje richting het doel van de thuisploeg: 0-2. Een minuut na de 0-2 werd het na een fout in de verdediging van Harkemase Boys ook 0-3. Hemlein gaf de bal af aan de compleet vrijstaand Jantscher, die met speels gemak de doelman op het verkeerde been zette en de bal hard binnenschoot. Bij een 0-3 stand ging men rusten.
Hoewel NEC ook in de tweede helft het meerendeel van het balbezit had, sloop er ook slordigheid in de ploeg. Vooral de scherpte in de eindpass ontbrak. Door een misverstand tussen doelman Kampjes en Muslu kon Victor Pálsson de bal echter makkelijk oppikken. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal af aan Hemlein, die zijn derde van de avond mocht maken: 0-4. Niet veel later werd Stefanik weggestuurd na een prachtige pass van Jantscher. De Slowaak gaf de bal vanaf de linkerflank voor aan de vrijstaande Foor, die de bal aannam en hard in de linkerhoek werkte: 0-5. In de 67e minuut kreeg ook de thuisploeg weer eens een kans via Heine Uuldriks, maar de aanvaller schoot de bal teleurstellend naast het doel. 
Al snel was het aan de andere kant voor de zesde keer raak. Na een goede pass van Hemlein vanaf de rechterflank was Stefanik trefzeker. “Daar kan ik niet bij hoor”, luidde de komische verklaring van doelman Kampjes vlak na de goal. Invaller Alireza Jahanbakhsh slaagde er zeven minuten later met een fraaie soloactie in om de bal opnieuw achter de goalie te leggen en zo voor de 0-7 te zorgen. In de slotfase mocht ook Jantscher nog een keer aanleggen. Op simpele wijze stuurde hij Kampjes het bos is en scoorde de achtste treffer van de avond. 
Zo tankt NEC vertrouwen voor de derby van aankomende zondag. Vitesse komt om 12:30 uur op bezoek.
Wedstrijdverloop
19’ 0-1: Hemlein.
36’ 0-2: Hemlein.
37’ 0-3: Jantscher.
58’ 0-4: Hemlein.
61’ 0-5: Foor.
69’ 0-6: Stefanik.
76’ 0-7: Jahanbakhsh.
88’ 0-8: Jantscher.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Palsson, Stefanik, Koolwijk (62’ Roorda); Foor (67’ Jahanbakhsh), Hemlein (84’ Stutter), Jantscher.