NEC heeft ook het tweede oefenduel van 2018 met ruime cijfers gewonnen. Op een klein uur rijden van Estepona bleek Eintracht Braunschweig, dat zich gesteund zag door tientallen supporters en spandoeken, geen partij voor de ploeg van Pepijn Lijnders. Het werd in het winderige Coin 4-0.
NEC begon aan het duel met de sterkste elf spelers. Net als vrijdag openden de Nijmegenaren al vroeg in de wedstrijd de score. Ferdi Kadioglu ging de één-twee aan met Anass Achahbar en passeerde vervolgens op knappe wijze de Duitse doelman. Kort daarna was de aangever de afmaker. Michael Heinloth passeerde aan de rechterkant twee man en gaf de bal op de spits. Hij was vervolgens koel in de afronding door de bal bekeken in de verre hoek te schuiven.
Vlak voor rust scoorde NEC voor de derde keer. Jari Schuurman zette Steeven Langil alleen voor de doelman, maar hij mist in eerste instantie. In de rebound kreeg hij de bal alsnog langs de keeper van Eintracht Braunschweig. In de tweede helft kregen de reserves opnieuw de kans. NEC was in die periode echter een stuk minder dreigend. Sven Braken was het dichtste bij, maar met een schot uit de draai raakte hij de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Braken loon na werken. Door een handsbal werd de bal op de stip gelegd en Braken schoot deze hard in de bovenhoek. 

Scoreverloop
:
6’ Ferdi Kadioglu (Anass Achahbar) 1-0
11’ Anass Achahbar (Michael Heinloth) 2-0
39’ Steeven Langil (rebound) 3-0
87’ Sven Braken (strafschop) 4-0 

NEC eerste helft
: Joris Delle; Michael Heinloth, Frank Sturing, Wojciech Golla, Calvin Verdonk; Mart Dijkstra (C), Ferdi Kadioglu, Gregor Breinburg; Steeven Langil, Anass Achahbar, Jari Schuurman.

NEC tweede helft
: Maarten Paes; Guus Joppen, Michael den Heijer (58’ Niek Hoogveld), Ted van de Pavert (C), Suently Alberto; Janio Bikel, Hicham Haouat (75’ Lowie van Zundert), Kevin Jansen; Dani Theunissen, Sven Braken, Ole ter Haar Romeny.